Όταν οπαδοί ομάδων βγήκαν στους δρόμους (ΦΩΤΟ)

15:31 7/3/2018 - Πηγή: seleo

ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο, ΑΕΛ, Ολυμπιακός

Βόλου... Όλοι έχουν βγει στους δρόμους πάνω από μία φορές...

Υποβιβασμοί, αφαίρεση βαθμών, αλλαγή ιδιοκτησίας, γηπεδικό, πόλεμος κατά της διοίκησης...

Οι αφορμές που έχουν δοθεί, κατά καιρούς, για να ξεχυθεί ο κόσμος αγανακτισμένος στους δρόμους πολλές.

Το gazzetta.gr θυμάται μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές... εξορμήσεις οπαδών, με αφορμή τη νέα συγκέντρωση που ετοιμάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την αφαίρεση βαθμών εξαιτίας των όσων έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Συλλαλητήριο Ολυμπιακού και Νίκης ενάντια στο Ν.Π.Σ. Βόλος

29/9/2017: Ο κόσμος των δύο ομάδων έκανε πορεία στους δρόμους του Βόλου κατά του ποδοσφαιρικού συλλ΄γου «Βόλος" στη Γ' Εθνική. Φυσικά, ο Μπέος ήταν στο στόχαστρο των οπαδών.

Ο κόσμος του Ηρακλή στους δρόμους ξανά για τον υποβιβασμό

4/7/2017: Ο Ηρακλής βαθμολογικά δεν έπεσε! Η ομάδα του Παντελίδη πάλεψε και κέρδισε την παραμονή του αλλά δεν πήρε άδεια συμμετοχής και έτσι έμεινε ο Λεβαδειακός. Ο κόσμος της ομάδας για ακόμα μια φορά στους δρόμους.

Προσκύνημα για την Αγιά Σοφιά

12/3/2017: Πάνω από 7.000 φίλοι της ΑΕΚ παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, θέλοντας να πιέσουν στην επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς».

Η βαριά καμπάνα έσπρωξε τον κόσμο του Παναθηναϊκού έξω από τη Λεωφόρο

8/3/2015: Ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί για τα επεισόδια στο ντέρμπι, που προκλήθηκαν με τον Ολυμπιακό, μετά την κίνηση του Περέιρα σε οπαδούς των «πράσινων». Η ποινή βαριά: -3, ο Παναθηναϊκός έχασε το ματς μρ 3-0, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 90.000 ευρώ χρηματκό πρόστιμο. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν έξω από το γήπεδο 5.000 φίλοι της ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο ΣΚΑΙ

6/10/2014: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν έξω από το ΣΚΑΪ με σκοπό να διαδηλώσουν κατά του Γιάννη Αλαφούζου.

Το γεγονός ότι μέσω του καναλιού του, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, στοχοποιούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ώθησε τον κόσμο της ομάδας να βγει στο δρόμο. Παρόντες ήταν κι οι Γεωργάτος - Αμανατίδης.

Η ασφάλεια ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στον κόσμο να πλησιάσει στο κτίριο, αν κι η πορεία ήταν έτσι κι αλλιώς ειρηνική.

Χαμός στην Καμάρα!

17/5/2014: Πάνω από 4.000 φίλοι του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα για να φωνάξουν προς το κράτος για να δοθεί λύσει στα χρέη της ομάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης τότε τόνισε πως θα «τους αναγκάσουμε να αλλάξουν συμπεριφορά», αναφερομενος στην Πολιτειά και στους αρμόδιους φορείς.

5.000 φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου στο δρόμο

17/2/2012: Το σκάνδαλο με τα στημένα ματς είχε ως αποτέλεσμα, πρωτόδικα, να πέσει ο Ολυμπιακός Βόλου από τη Super League στη Δ' Εθνική. Περίπου 5.000 Βολιώτες είχαν βγει στους δρόμους ζητώντας μέχρι και την αποφυλάκιση του Μπέου. Τελικά, η ομάδα έπαιξε στη Β' Εθνική.

Οι οπαδοί του Πανιώνιου ζήτησαν σεβασμό. Και τον κέρδισαν!

25/4/2011: Ο Πανιώνιος αρχικά ήταν πέσει κατηγορία, ο κόσμος... μίλησε και τελικά η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα χωρίς όμως να κάνει μεταγραφές.

Επεισοδιακό συλλαλητήριο από τους οπαδούς του ΟΦΗ

30/5/2011: οι οπαδοί της ομάδας διαμαρτυρήθηκαν για το ότι δεν χορηγήθηκε άδεια στην ομάδα για συμμετοχή στη Super League. Πάνω από 5.000 οπαδοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία "Λιοντράρια" κι η κατάσταση ξέφυγε με μολότοφ και επεισόδια, τα οποία σταμάτησαν με την χρήση χημικών.

Ο... Ηρακλής στην Αθήνα

9/6/2010: Εκατοντάδες οπαδοί του Ηρακλή κατέβηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της απόφασης της ΕΠΟ, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα από την Επιτροπή Αδειοδότησης για το νέο πρωτάθλημα. Παρών στην πορεία ήταν κι Τάσος Κατσαμπής.

Η... πράσινη πλημμύρα

13/4/2008: Η Αθήνα παντού ήταν... πράσινη. Περίπου 30.000 κόσμος του Παναθηναϊκού πλημμύρισε το κέντρο της πρωτεύουσας για να διώξει την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Η πορεία ξεκίνησε από το «Νικολαΐδης», ενώ είχε ξεχωρίσει κι η παρουσία του Αδώνιδος Γεωργιάδη, με το σκύλο του να φορά φανέλα Μιχάλη Κωνσταντίνου!

Χαμός από 15.000 Αρειανούς

3/9/1999: Περίπου 15.000 φίλοι του Αρη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ διαδήλωσαν για να ρυθμιστούν τα χρέη της ομάδας μπάσκετ, αλλά και τη μεταχείριση της ομάδας επί ίσοις όροις

Ο υποβιβασμός λόγω χρεών έστειλε τον κόσμο στους δρόμους

Καλοκαίρι του 2003 κι ο ΠΑΣ έγινε η πρώτη ομάδα που υποβιβάστηκε λόγω χρεών. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Μάλιστα, ο τότε πρόεδρος της ομάδας Μάνθος Κολέμπας ζήτησε να παρέμβει κι ο προθυπουργός. Τελικά η απόφαση δεν άλλαξε και την θέση του ΠΑΣ Γιάννινα στα μπαράζ πήρε ο Ιωνικός ο οποίος είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, αλλά κατάφερε να κερδίσει την Καλαμαριά και να παραμείνει στην κατηγορία.

«Γήπεδο... τώρα», από τον κόσμο της ΑΕΚ

23/11/2003: Με το Νεστορίδη στο πλευρό του, ο κόσμος της ΑΕΚ ζητούσε από τότε να βρεθεί άμεσα λύση στο γηπεδικό από τον τότε δήμαρχο και τον Γρανίτσα. Από τότε ακολούθησαν κι άλλα όπως το 2004, το 2010, το 2011 και το 2014.

Το... αλογάκι κάλπασε στους δρόμους για το πρωτάθλημα

16/3/1988: Όταν ο Γκεόργκι Τσίγκοφ βρέθηκε θετικός στη χρήση κωδεΐνης, ο κόσμος της ομάδας έκλεισε την Εθνική Οδό αλλά και τις γραμμές των τρένων. Η απόφαση για -4 πάρθηκε πίσω πέντε μέρες μετά και έτσι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα.

*Φυσικά αυτές δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις πορείες / συλλαλητηρίων οπαδών. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ το 2007 είχαν κάνει επίσης μεγάλη συγκέντρωση στην Καμάρα το 2007, οι οπαδοί του Ηρακλή έχουν βγει ξανά στους δρόμους όπως κι αυτοί της ΑΕΚ.

Πηγή: gazzeta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα