Ορατός ο κίνδυνος αποκλεισμού της Σαμοθράκης

11:47 7/3/2018 - Πηγή: seleo

Μεγάλη η πιθανότητα να διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη – Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, για τo πρόβλημα

Άμεσος είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού της Σαμοθράκης, με πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού, καθώς δεν είναι δυνατή η περαιτέρω αναβολή ακινησίας του «ΣΑΟΣ ΙΙ».

Πρόκειται για το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα. Συγχρόνως όμως, δεν είναι

δυνατή η αντικατάστασή του με την δρομολόγηση του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» (πλοίου της ίδιας εταιρίας), λόγω υπηρεσιακών δυσλειτουργιών του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαμοθράκης την περασμένη Κυριακή, αποφασίστηκε ότι θα στηριχθεί οποιαδήποτε θετική προοπτική, με κύριο στόχο να μην μείνει το νησί χωρίς συγκοινωνία.

Το ομόφωνο αίτημα άλλωστε, του δημοτικού συμβουλίου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, είναι η αντικατάσταση του «ΣΑΟΣ ΙΙ» κατά την απουσία του.

Ελπίδες ωστόσο δημιουργήθηκαν από την πληροφόρηση, εκ μέρους του προέδρου της εταιρείας «SAOS FERRIES» Φώτη Μανούση, ότι σημειώθηκε πρόοδος αναφορικά με τη δρομολόγηση του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» και ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας αναμένει το πιστοποιητικό κλάσης του νηογνώμονα που ελέγχει το πλοίο.

Στο μεταξύ, επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφορικά με το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης.

Όπως δήλωσε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ο κ. Πέτροβιτς, «ειδικά μετά από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Σαμοθράκη, ενδεχόμενη διακοπή των δρομολογίων θα δημιουργήσει επιπλέον σοβαρά προβλήματα, που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ακριτικό νησί».

Τούτων δοθέντων, σε αναμονή πλέον των εξελίξεων της επόμενης συνάντησης του κ. Μανούση με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Πηγή: ΘΡΑΚΗ FM

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ορατός, Σαμοθράκης,oratos, samothrakis