Ολοκλήρωσε το έργο του ο μετροπόντικας στο Μετρό Θεσσαλονίκης

09:04 1/8/2018 - Πηγή: seleo
Με τον δεύτερο μετροπόντικα «Φρίξο», που εισήλθε στο σταθμό «25ης Μαρτίου», ολοκληρώθηκε η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας στην επέκταση προς Καλαμαριά.

Εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς και κατασκευάστηκε το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού.

''Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων σε όλη την έκταση και των δύο γραμμών, της βασικής και της επέκτασης προς Καλαμαριά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου. Η ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει

με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά -λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων- του πιο χρονοβόρου και το πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων'', δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Να σημειωθεί πως, πραγματοποιείται η απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα