Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφαλή απολέπιση του δέρματoς σας

16:48 25/4/2022 - Πηγή: seleo

Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Μπορεί να είναι ευεργετικό για την αφαίρεση του ξηρού ή θαμπού δέρματος, την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και τη φωτεινότητα και τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματός σας.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι απολέπισης. Ο τύπος του δέρματός σας θα πρέπει να καθορίζει ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε και πόσο συχνά κάνετε απολέπιση. Για ορισμένες δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ακμής, συνήθως δεν συνιστάται η συχνή απολέπιση.

Τι να χρησιμοποιήσετε για απολέπιση
Υπάρχουν διάφορες

μέθοδοι και εργαλεία για την απολέπιση του δέρματος. Τα scrub είναι μορφές φυσικής απολέπισης. Τα οξέα και τα πίλινγκ του δέρματος είναι μορφές χημικής απολέπισης.

Πώς να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας ανά τύπο δέρματος
Όταν κάνετε απολέπιση, είναι σημαντικό να είστε απαλοί με το δέρμα σας. Μπορείτε να κάνετε μικρές, κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας για να εφαρμόσετε ένα scrub ή να χρησιμοποιήσετε το απολεπιστικό εργαλείο της επιλογής σας.

Ξηρό δέρμα
Η απολέπιση είναι σημαντική για το ξηρό ή ξεφλουδισμένο δέρμα Το γλυκολικό οξύ θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος και θα ενθαρρύνει την υγιή ανανέωση του δέρματος.
Ευαίσθητο δέρμα
Αποφύγετε το τρίψιμο ή τη χρήση μηχανικών μεθόδων απολέπισης. Αυτά θα ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα σας και μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο χημικό απολεπιστικό και εφαρμόστε με ένα απαλό πανί.
Λιπαρή επιδερμίδα
Χρησιμοποιήστε απαλά ένα απολεπιστικό ή ένα scrub με κυκλικές κινήσεις για καλύτερα αποτελέσματα.
Κανονικό δέρμα
Εάν το δέρμα σας δεν έχει επιπλοκές, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε μέθοδο απολέπισης.
Μικτές επιδερμίδες
Το μεικτό δέρμα μπορεί να απαιτεί ένα μείγμα μηχανικής και χημικής απολέπισης. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ και τα δύο την ίδια μέρα γιατί μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό μετά την απολέπιση, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά.

Δείτε περισσότερα στο www.ethereals.gr

Το άρθρο Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφαλή απολέπιση του δέρματoς σας εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα