Όλα όσα έγιναν στο Thessaloniki Pride 2018 (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

18:01 24/6/2018 - Πηγή: seleo
Το 7ο Thessaloniki Pride πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες κόσμο να κάνει μια πολύχρωμη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στην πλατεία του Λευκού Πύργου για το Thessaloniki Pride 2018.

Το σύνθημα φέτος ήταν «ΑΚΡΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚON». «Είναι αφιερωμένο στην οικογένεια, καθώς η πολιτεία δεν μας αφήνει να

κάνουμε την δίκη μας οικογένεια» υποστήριξαν οι διοργανωτές του Thessaloniki Pride.

Πριν την πορεία, στην εξέδρα στον Λευκό Πύργο, πραγματοποίησαν χαιρετισμούς σύλλογοι και σωματεία, όπως «Περήφανοι Γονείς», αλλά και οι διοργανωτές του «Euro Pride», καθώς το 2020 το Εuro Pride θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Πάνω στην σκηνή, ανέβηκε και ένας νεαρός με τον πατέρα του, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, καθώς ο πατέρας, έδειξε με αυτό τον τρόπο την αποδοχή για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου του.

Φέτος, στο Pride δεν παραβρέθηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καθώς έλειπε εκτός Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Τον δήμαρχο, εκπροσώπησε η Ρία Καλφακάκου ως γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.

Η πολύχρωμη παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30, έχοντας και φέτος την ίδια πορεία. Διέσχισαν την Τσιμισκή , έπειτα την Λεωφόρο Νίκης και κατέληξαν και πάλι στον Λευκό Πύργο για την συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή, την οποία παρουσίασε η Μαίρη Συνατσάκη.

Στη παρέλαση συμμετείχαν άνθρωποι από πολλές χώρες, ενώ είδαμε και να παραβρίσκονται στο Pride ακόμα και οικογένειες με παιδιά.

Ιδιαίτερα σχολιάστηκαν τα συνθήματα που έγραψαν δυο συμμετέχοντες στα σώματα τους για την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο. Στο στήθος τους έγραφαν «Μέγας Αλέξανδρος + Ηφαιστείων = LOVE FOREVER», ενώ στην πλάτη τους έγραψαν «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, αλλά Ομοφυλοφιλική».

Κατά την διάρκεια της πολύχρωμης παρέλασης, σημειώθηκε μια επίθεση σε δυο συμμετέχοντες από τρία άτομα. Ένας Έλληνας και ένας Βραζιλιάνος, περπατούσαν στην Λεωφόρο Νίκης για να κατευθύνουν στον Λευκό Πύργο, όταν τους έριξαν στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, πρώτα έριξαν τον Βραζιλιάνο που κρατούσε την σημαία του Gay Pride και στη συνέχεια έριξαν και τον δεύτερο και άρχισαν να τρέχουν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα συγκεκριμένα τρία άτομα που ήταν νεαρής ηλικίας, νωρίτερα είχαν επιτεθεί φραστικά και σε νεαρές κοπέλες, φωνάζοντας «Θα πεθάνετε και εσείς και τα τσιράκια σας», αναφερόμενοι στο Gay Pride.

Keywords
Τυχαία Θέματα