Οι πέντε κατεψυγμένες τροφές που αγοράζουν οι διατροφολόγοι

20:31 13/4/2019 - Πηγή: seleo
Όταν ακούτε τη φράση “πλούσια σε θρεπτικά συστατικά” γεύματα είμαστε σίγουροι πως δεν θα σας έρχεται στο μυαλό τίποτα κατεψυγμένο.

Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως νομίζετε.

Πολλοί είναι οι διατροφολόγοι που λένε ότι μπορείτε να βρείτε πολλές υγιεινές τροφές στα κατεψυγμένα αλλά πρέπει να ξέρετε πού να ψάξετε και τι να προτιμήσετε.

Δείτε τι σας προτείνουν αυτοί.

Τροφές ολικής άλεσης

Για να μην χάνετε χρόνο στο μαγείρεμα -ειδικά εσείς που δεν προλαβαίνετε λόγω φόρτου εργασίας- μπορείτε να παίρνετε κατεψυγμένες τροφές ολικής άλεσης όπως είναι το καστανό ρύζι

και το κινόα. Συνδυάστε το με μερικά φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά και έχετε έτοιμο ένα πλήρες γεύμα.

Κουνουπίδι

Αγοράζοντας κατεψυγμένο κουνουπίδι κερδίζετε και σε χρόνο και σε χρήμα. Δεν πρόκειται ποτέ να σας χαλάσει και είναι προμαγειρεμένο πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να το φάτε ανά πάσα στιγμή με λίγη πρωτεϊνη. Εναλλακτικά μπορείτε να το χτυπήσετε στο μπλέντερ κατεψυγμένο και να το μετατρέψετε σε ρύζι. Σερβίρετέ το με λίγο κρέας και μια νόστιμη κόκκινη σάλτσα και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Πράσινα λαχανικά

Πάρτε πράσινα λαχανικά και φτιάξτε τα πιο γρήγορα και υγιεινά smoothies ή και μοναδικές ομελέτες. Τα κατεψυγμένα λαχανικά μπορείτε να τα βάλετε παντού και να μην χάσετε καθολου χρόνο στο πλύσιμο και το καθάρισμά τους.

Φρούτα

Τα κατεψυγμένα cranberries είναι το αγαπημένο σούπερ φρούτο των Αμερικανών. Τα cranberries είναι γεμάτα πολυφαινόλες οι οποίες δεν είναι μόνο υγιεινές αλλά ταιριάζουν και σε κάθε πιάτο. Ρίξτε τα σε smoothies ή και σε σάλτσες και φτιάξτε μοναδικές συνταγές. Εναλλακτικά μπορείτε να τα φάτε αντί για γλυκό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θαλασσινά

Ο κατεψυγμένος σολωμός είναι συνήθως πιο φτηνός από τον φρέσκο. Το ίδιο ισχύει για τις γαρίδες οι οποίες μπορούν να ξεπαγώσουν και να μαγειρευτούν μέσα σε 10 λεπτά.

spirossoulis.com

Keywords
Τυχαία Θέματα