ΟΑΣΘ: Εγκρίθηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Τι θα γίνει με την απεργία της Πέμπτης

14:15 9/5/2022 - Πηγή: seleo

Αναψε το «πράσινο φως» και εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η επίσημη αναμένεται να βγει ακόμα και μέσα στη μέρα και ενδεχόμενα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο αν τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι η 24ωρη απεργία που έχουν

εξαγγείλει για την Πέμπτη 12 Μαΐου οι εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2021-2022, είναι ένα αίτημα χρονίζει. Τόσο η Διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει αλλά η υπογραφή είχε κολλήσει στα αρμόδια υπουργεία.

Πάντως σε ότι αφορά την κινητοποίηση της Πέμπτης οι εργαζόμενοι έχουν ακόμη μία διεκδίκηση σχετικά με την επαναφορά δύο επιδομάτων που «κόπηκαν» από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το ανθυγιεινό επίδομα και το επίδομα θέσης ευθύνης. Ήδη, οι τελευταίοι δύο μισθοί που καταβλήθηκαν ( Μαρτίου και Απριλίου) δεν περιλάμβαναν τα συγκεκριμένα αυτά επιδόματα.

«Εάν έχουμε στα χέρια μας την έγκριση για την ΣΣΕ, θα συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο, θα σταθμίσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και οι σύμβουλοι θα αποφασίσουν στο εάν θα αναστείλουν την κινητοποίηση ή όχι» λένε παράγοντες της διοίκησης του σωματείου.

Το άρθρο ΟΑΣΘ: Εγκρίθηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Τι θα γίνει με την απεργία της Πέμπτης εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα