Ο Βασίλης Ζούλιας στο Seleo: Ο Τσίπρας μου χάλασε τον ρομαντισμό και με έφερε σε επαφή με την πραγματικότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

21:00 4/7/2018 - Πηγή: seleo
Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής, Βασίλης Ζούλιας μιλάει στο Seleo για το όραμα του που έγινε πραγματικότητα, την δεκαετία των 80’ που τα δοκίμασε όλα και για τον τρόπο που ο…

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές υψηλής ραπτικής της Ελλάδας. Έχει πολλές «σφραγίδες» η επιτυχία του, ωστόσο τον τελευταίο χρόνο έζησε δυο κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του. Σε ένα στούντιο φωτογραφικής στη Νέα

Υόρκη, η φωτογράφος Inez van Lamsweerde, θα φωτογράφιζε μερικά από τα ρούχα του. Εκείνη την ημέρα πέρασε από εκεί η στυλίστρια Christina Ehrlich, η οποία εντυπωσιάστηκε και ήταν η αιτία που η Alison Brie φόρεσε φόρεμα του στις Χρυσές Σφαίρες. Ενώ, στο φετινό MET Gala, είδαμε την Mindy Kaling να περπατάει με δημιουργία του. «Το "πέτυχα" δεν μπορείς να το πεις ποτέ, γιατί συνεχώς είμαστε σε μια ροή. Ήταν μια πολύ ωραία στιγμή, μια προσωπική επιτυχία αλλά και μια επιτυχία των Ελλήνων γενικότερα, που δείχνει ότι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι, που αν βρεθούν στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή μπορούν να πετύχουν πολλά» αναφέρει στο Seleo για τις επιτυχίες του.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει ρομαντική ματιά στην ζωή, και αυτό φαίνεται από τις πηγές έμπνευσης του, που είναι ταινίες, μουσική και η νοσταλγία για μια άλλη πιο «αθώα» εποχή. Σήμερα ένα πράγμα μόνο χαλάει τον ρομαντισμό του και για αυτό ευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας, όπως δηλώνει στο Seleo. «Ένα πράγμα μπορεί να χαλάσει τον ρομαντισμό μου και είναι η οικονομική διαχείριση. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι, θα προτιμούσα να μην ασχολούμαι και με τα οικονομικά θέματα της εταιρείας μου, ωστόσο πρέπει να το κάνω. Ο Τσίπρας με έκανε να ασχοληθώ. Εννοώ ότι έτυχε με αυτή την κυβέρνηση να μας έρθει και αυτή η περίοδος της κρίσης, που πολλούς επιχειρηματίες τους βοήθησε να δουν πέρα από τον ρομαντισμό, να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα και να τα καταφέρουν».

Ο ρομαντισμός, φυσικά έχει και «καταστροφικές» στιγμές. Για αυτό τον λόγο αποκαλεί τον εαυτό του «eighties survivor». Ναρκωτικά, συλλήψεις και απόπειρες αυτοκτονίας με πιο χαρακτηριστική εκείνη που έπεσε στο κενό από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όταν κρίθηκε ότι πρέπει να πάει φυλακή για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών. Μετά από αυτή την απόπειρα, η Εισαγγελέας πήγε στο νοσοκομείο και του ζήτησε συγνώμη και άλλαξε η στάση του δικαστικού σώματος απέναντι στους χρήστες. «Σε όλους κάποια στιγμή η ζωή τραβάει το χαλί. Η δεκαετία του 80΄ ήταν μια ωραία δεκαετία αλλά και μια σκληρή δεκαετία για πολλούς. Λέω ότι επέζησα από την δεκαετία του 80’, γιατί ήταν μια δεκαετία με sex, drugs και "'rock n roll". Και τα κάναμε όλα αυτά!» λέει στην συνέντευξη του στο Seleo.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε ένα όνειρο του. Για την κολεξιόν του «The Crown», ως ιδανικό χώρο παρουσίασης σκεφτόταν κάποιο παλάτι, καθώς την εμπνεύστηκε από την σειρά του Netflix για την ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ. Αυτό στην Αθήνα δεν τα κατάφερε, αλλά στη Θεσσαλονίκη, του δόθηκε η ευκαιρία να δει την κολεξιόν του, στο ανάκτορο της βασιλικής οικογενείας, το γνωστό Παλατάκι. Ο φιλανθρωπικός σύλλογος Μ.Α.Ζ.Ι. διοργάνωσε την επίδειξη και όλα τα έσοδα της βραδιάς δόθηκαν στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Δείτε όλα όσα είπε ο Βασίλης Ζούλιας στο Seleo, για τον Πρίγκιπα Νικόλαο που παρακολούθησε την επίδειξη του, για αυτούς που τον κατηγόρησαν ως «φιλοβασιλικό» και για τον τρόπο που «γύρισε» την πλάτη ο ίδιος στον εαυτό του:

{youtube}Kt5-yQm0r80{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα