Ο βασικός σκελετός του προγράμματος των 100 πρώτων εβδομάδων της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης»

06:31 7/3/2019 - Πηγή: seleo
Η πρώτη εκδήλωση για το πρόγραμμα της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» θα γίνει στις 13 Μαρτίου στην Τούμπα και έπειτα κάθε Τετάρτη θα παρουσιάζεται μια διαφορετική ενότητα σε διαφορετικό διαμέρισμα.

Στις 14 Απριλίου θα παρουσιαστεί ολόκληρο το πρόγραμμα της παράταξης και στις 11 Μαϊου θα γίνει η μεγάλη προεκλογική εκδήλωση στο Ολύμπιον.

80 ημέρες πριν από τις κάλπες των δημοτικών εκλογών, στο μέσο ουσιαστικά της εκλογικής διαδρομής, ο Σπύρος Βούγιας μαζί με τον Νίκο Νυφούδη και τον Ανδρέα Κουράκη παρουσίασαν τον βασικό σκελετό του προγράμματος των 100 πρώτων εβδομάδων της «ΠΟΛΗχρωμης

Θεσσαλονίκης», προτάσεις και δημόσιες επισημάνσεις έτσι ώστε να οχυρωθεί η πόλη και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση της.
Βασικός στόχος σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «η ισχυρή είσοδος στο δεύτερο γύρο έτσι ώστε η μάχη να αποβεί θετική για εμάς και κατά συνέπεια για την πόλη»
Ο Σπύρος Βούγιας αναφέρθηκε και στους συνυποψήφιους του κάνοντας λόγο για «άνιση προβολή στα ΜΜΕ μέσα από προκλητική σπατάλη μαύρου χρήματος που δημιουργεί εμφανέστατες ανισότητες» άλλωστε σύμφωνα με τον ίδιο « η δημοφιλία δεν εξαγοράζεται με χρήματα ούτε κατακτιέται μέσα από την προβολή, αντιθέτως αυτό συμβαίνει μέσα από καθημερινή παρουσία και διάλογο με τους πολίτες ».
Ο επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης μάλιστα χώρισε σε τέσσερις κατηγορίες του υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης «Κάποιοι είναι τυπικά και ουσιαστικά κομματικοί υποψήφιοι, υπάρχουν οι ανεξάρτητοι που έχουν στήριξη όπως και εμείς, αυτοί που είναι εκτός θέματος που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την διαφωνία για την Συμφωνία των Πρεσπών και κάποιοι είναι οι χορηγούμενοι» σημειώνοντας, πως στην δική του παράταξη η προεκλογική καμπάνια θα έχει χαμηλό κόστος και θα ενισχυθεί από συνδρομές μελών, κουπόνια και με την εξασφάλιση λίγων πόρων από πάρα πολλούς.

Έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών με τη διοργάνωση τοπικών δημοψηφισμάτων αλλά και την επίσκεψη του δημάρχου ανά τρεις μήνες περίπου στα δημοτικά διαμερίσματα, για να ακούει τους πολίτες και να λογοδοτεί σε αυτούς για όσα έγιναν ή δεν έγιναν, θα δώσει η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκπόνησης του προγράμματος του συνδυασμού.
Όπως υπογράμμισε ο Ανδρέας Κουράκη, ο συνδυασμός του Σπύρου Βούγια θα ολοκληρώσει την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας κάτω από την Τσιμισκή, το έργο στην Δημητρίου Γούναρη και στην πλατεία Μαβίλη, αλλά και την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους μέχρι την Κασσάνδρου. «Τα χρήματα υπάρχουν και είναι στην τράπεζα». Αν και αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπουτάρη, χαρακτήρισε την δεύτερη θητεία του ως «χελώνα». «Πρέπει να κινηθούμε με το σύνθημα ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και ποιοτικότερα» ανέφερε για την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».
«Πολλά πεταμένα λεφτά» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νυφούδης όταν ρωτήθηκε για τις δημοσκοπήσεις που γίνονται. «Προσφέρουν ικανοποίηση σε κάποιους ότι φαίνεται πως είναι παρόν στην πόλη» συμπλήρωσε. Όσο για την θέση του συνδυασμού που συνήθως είναι τέταρτος , ανέφερε: «Βλέπουμε θετικά τις δημοσκοπήσεις. Όλοι θεωρούσαν ότι δεν έχουμε ελπίδες στην αρχή και τώρα είμαστε στην πρώτη τετράδα».
Η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» ως δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον κ.Νυφούδη, θα είναι φιλική προς την επιχειρηματικότητα, θα επιβάλει κανόνες και την εφαρμογή των νόμων όπως για παράδειγμα του αντικαπνιστικού και των τραπεζοκαθισματων , «έχουμε γίνει φιλόξενοι στους ξένους που μας επισκέπτονται και αφιλόξενοι στους κατοίκους» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας παράλληλα λόγο για «σχέδιο διασποράς» των επιχειρήσεων έτσι ώστε όλοι να βγαίνουν κερδισμένοι
Τέλος ζήτησε επίσης από τους υπόλοιπους συνδυασμούς να σεβαστούν το περιβάλλον δείχνοντας μια αυτοσυγκράτηση στην αλόγιστη διανομή φυλλαδίων και αφισών.

Keywords
Τυχαία Θέματα