Ο «ανεξάρτητος» και «αχρωμάτιστος» Ζέρβας στο συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα

11:53 7/5/2022 - Πηγή: seleo

Στο συνέδριο της ΝΔ που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα έδωσε το παρόν ο κατά τα αλλά «ανεξάρτητος» και «αχρωμάτιστος» δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Βέβαια ανεξάρτητος δήλωνε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2019 πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές τότε που ζητούσε την ψήφο των δημοτών Θεσσαλονίκης.

Όμως δυστυχώς η πορεία του τον διαψεύδει. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τις δηλώσεις του στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγα μόλις χρόνια, στις εκλογές του Γενάρη 2015.

Τότε ο κ. Ζέρβας ήταν εκείνος που μετέφερε το μήνυμα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος δεν μπορούσε να παραστεί στην συγκέντρωση καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό. Ο Κ.Ζέρβας πριν διαβάσει το μήνυμα του κ. Μπουτάρη, είχε αρπάξει την ευκαιρία να πει δυο λόγια και εκείνος. Χαρακτηριστικά είχε πει «ο αγώνας για την πατρίδα, ο αγώνας για την κεντροαριστερά είναι πιο όμορφος στα δύσκολα». Μάλιστα, μιλώντας προς τον κ. Βενιζέλο είχε δηλώσει ότι «είμαι ευτυχής που ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δεν μπόρεσε να βρίσκεται σήμερα μαζί μας και να έχω εγώ το προνόμιο να σας υποδέχομαι στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη μας, στην πόλη σας. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μαζί σας στο χώρο που ανδρώθηκα πολιτικά και στο χώρο που ενέπνευσε πολλά για την πόλη μας και για τη χώρα μας στη μεταπολίτευση. Εύχομαι και προσωπικά καλό αγώνα, δύναμη και ψηλά την ευθύνη».

Δείτε το βίντεο:

Η συνέχεια; Γνωστή και αυτή. Μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Γενάρη 2015 ο τότε αντιδήμαρχος προσπάθησε να εισέλθει στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που εν τέλη δεν κατάφερε. Και εκεί που διάφοροι αυτοδιοικητικοί κύκλοι έλεγαν ότι δεν είχε άλλη επιλογή διότι το να πλησιάσει την ΝΔ φαίνονταν αδιανόητο έως και τραγελαφικό λόγω των πολιτικών απόψεων των εντελώς διαφορετικών κατευθύνσεων που έχουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ο Ζέρβας το έκανε! Τον Σεπτέμβριο του 2015 το όνομα του εμφανίστηκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Και αν νόμιζε ότι με αυτήν την κίνηση του θα ήταν κοντά στο να πάρει το «γαλάζιο» χρίσμα στις εκλογές του 2019 που είχε στοχεύσει να είναι από υποψήφιος διαψεύστηκε. Η ΝΔ είχε επιλέξει για εκλεκτό της τον Νίκο Ταχιάο και όχι τον Κ. Ζέρβα, διότι οι νεοδημοκράτες και ειδικά στη Θεσσαλονίκη που διαθέτουν έντονη και βαθιά ιδεολογία και πίστη στο κόμμα δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να δεχθούν έναν υποψήφιο δήμαρχο που πάει όπου φυσάει ο άνεμος πολιτικής απήχησης και με ένα τόσο ασταθές πολιτικό παρελθόν.

Τελικά όμως γιατί πήγε Αθήνα ο κ. Ζέρβας;

Από την οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης είχε γίνει έγκριση δαπάνης 335 ευρώ για να μεταβεί ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας στις 6 με 7 Μαΐου στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη συνεργασία της ΚΕΔΕ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στην αιτιολογία της δαπάνης δεν γράφει πουθενά για την παρουσία του δημάρχου στο συνέδριο της ΝΔ.

Μάλλον ο δήμαρχος άρπαξε την ευκαιρία και πέρασε και από το συνέδριο της ΝΔ για την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες βράδυ. Κατά την διάρκεια Live βίντεο από την είσοδο του κ. Μητσοτάκη στον χώρο φαινόταν να χαιρετάει παρευρισκομένους. Ένας εξ αυτών ήταν και ο κ. Ζέρβας, ο οποίος περίμενε καρτερικά να περάσει από μπροστά του κ. Μητσοτάκης.

Καθώς στην Αθήνα ο κ. Ζέρβας ταξίδεψε με λεφτά των Θεσσαλονικέων μήπως στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας θα πρέπει να εξηγήσει ή μάλλον να ευχαριστήσει τους δημότες που πλήρωσαν ταξίδι του για να παραστεί σε κομματική εκδήλωση;

Δείτε το βίντεο:

Το άρθρο Ο «ανεξάρτητος» και «αχρωμάτιστος» Ζέρβας στο συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα