Νιόβη Παυλίδου: Έχουμε την πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της ανομίας

12:31 24/6/2019 - Πηγή: seleo
Τα τεράστια προβλήματα των ένστολων και οι σοβαρές ελλείψεις οι οποίες έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών ήταν το κύριο αντικείμενο της συζήτησης που είχε η υποψήφια βουλευτής της…


Στη συνάντηση, οι άνθρωποι οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα - που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις- εξήγησαν στην κα Παυλίδου ότι η κρίση άγγιξε και το δικό τους δύσκολο έργο. Ανέφεραν την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα περιπολικά, επισήμαναν την έλλειψη του προσωπικού αλλά και την υστέρηση σε στοιχειώδεις προμήθειες.
Στάθηκαν ιδιαίτερα

στο γεγονός ότι η ασφάλεια των αστυνομικών δεν έχει αντιμετωπισθεί σωστά από την πολιτεία. Υποστήριξαν ότι συχνά κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους κατά τη διάρκεια των πεζών περιπολιών τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η δική τους ασφάλεια είναι άρρηκτα δεμένη με την ασφάλεια των πολιτών.
Οι ίδιοι υπενθύμισαν ότι ένα από τα πάγια αιτήματά τους είναι η θέσπιση ενός αξιοκρατικού και διαφανούς κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων. Επίσης είπαν ότι η απαλλαγή του αστυνομικού από το απλό διοικητικό έργο ώστε να αφοσιωθεί στην κύρια αποστολή του μπορεί να είναι αυτονόητη αλλά δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται ενώ με καλύτερο προγραμματισμό της αξιοποίησης διοικητικών υπαλλήλων του δημοσίου θα μπορούσε να γίνει εύκολα σε μια μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Η αναδιάρθρωση της δομής και λειτουργίας της αστυνομίας σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως υπογράμμισαν, είναι πάντα ευπρόσδεκτη από τον αστυνομικό του δρόμου.
Ακόμη συζητήθηκε το βάσανο της υπερβολικής γραφειοκρατίας στην προμήθεια υλικών και εξοπλισμού ενώ οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, συμφώνησαν με την κα Παυλίδου ότι η ηλεκτρονική διοίκηση μπορεί, αν εφαρμοστεί σωστά, να περιορίσει αποτελεσματικά τις διαδικασίες. Αλλά αν το δημόσιο λογιστικό έχει κανόνες που δεν ταιριάζουν σε όλες τις λειτουργίες του κράτους και δυσχεραίνουν πολύ το έργο τους, ο καλός χρονοπρογραμματισμός των διαγωνισμών είναι στο χέρι της διοίκησης, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται εγκαίρως στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Ζητήθηκε η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου ώστε η αστυνομία να δέχεται διαφανείς χορηγίες για την αντιμετώπιση των αναγκών της, τουλάχιστον σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες.

Από την πλευρά της η Νιόβη Παυλίδου παρουσίασε στους αστυνομικούς τις συγκεκριμένες προτάσεις της ΝΔ σε ό, τι τους αφορά και εκείνοι συμφώνησαν ότι η υπόσχεση για άμεση προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων, νέων περιπολικών, ανασύσταση της ομάδας ΔΙΑΣ και η πρόταση για άμεσες στοχευμένες προσλήψεις, έρχονται να καλύψουν σημαντικά τις σημερινές ανάγκες τους. «Να γίνουν γρήγορα αυτά, είναι τα βασικά» είπαν χαρακτηριστικά.
Τέλος η κα Παυλίδου εξήγησε ότι κύριο μέλημα της ΝΔ - όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμά της- είναι η εγγύηση της ασφάλειας κάθε πολίτη και η προστασία του δικαιώματός του να κινείται και να αργάζεται, ο ίδιος και η οικογένειά του, χωρίς φόβο.
“Η νέα κυβέρνηση πρέπει να βιαστεί για να καλύψει το πισωγύρισμα της τελευταίας τετραετίας. Αν η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι ισχυρή, και οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις ανταποκριθούν στην πρόσκληση για συνεργασίες, η χώρα μπορεί να ανασυγκροτηθεί γρήγορα και να βαδίσει με σταθερότητα σε μια νέα εποχή” κατέληξε η κα Παυλίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα