Νέα οδικά έργα δημοπρατήθηκαν στην Πέλλα

15:32 12/11/2018 - Πηγή: seleo
Σημαντικά οδικά έργα δημοπρατήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων. Στο πλαίσιο των έργων αυτών, που σύντομα θα συμβασιοποιηθούν για να προχωρήσει η υλοποίησή τους, περιλαμβάνονται…

Η συγκεκριμένη δράση έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και θα εκτελεστεί στη νέα εθνική οδό Μαυροβουνίου Γιαννιτσών ξεκινώντας από τον κόμβο Καλής, στους δύο χώρους στάσης αυτοκινήτων αμφίπλευρα της οδού και στον κόμβο Τριφυλλίου. Αντίστοιχες

παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα τμήματα της εθνικής οδού που χρήζουν συντήρησης.

Εξάλλου, θα εκπονηθεί η Οριστική Κυκλοφοριακή Μελέτη διαμόρφωσης των ισόπεδων κόμβων Σκύδρας – Σεβαστειανών & Γαλατάδων. Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 145.013 ευρώ, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τα δύο αυτά σημεία «σηκώνουν» μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και η διαμόρφωση κόμβων με σύγχρονες προδιαγραφές είναι μια ενέργεια θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα γίνει συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και των σηματοδοτών. Το έργο ύψους 100.000 θα γίνει στον 1ο κόμβο Αψάλου και τον κόμβο Αλώρου – Ξιφιανή.

Παράλληλα, δημοπρατήθηκε και το έργο της ανάπλασης της εισόδου της Κρύας Βρύσης (οδός Άγιος Λουκάς – Κρύα Βρύση)» συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο αφορά εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της εισόδου της Κρύας Βρύσης επί του δρόμου Άγιος Λουκάς – Κρύα Βρύση και στην οδό Καζαντζίδη.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες προστασίας για την μετακίνηση και την ασφάλεια των μαθητών στο 3ο δημοτικό σχολείο Κρύας Βρύσης (αντικατάσταση της περίφραξης, κατασκευή πεζοδρομίου κ.ά.). Ακόμη, θα τοποθετηθούν λιθοπληρούμενα συρματοκιβώτια στην περιφερειακή οδό Καζαντζίδη για την αποκατάσταση καθιζήσεων, ενώ, θα πραγματοποιηθούν και καλλωπιστικές εργασίες στον δρόμο προς Άγιο Λουκά, ταυτόχρονα, με άλλες εργασίες (επιδιορθώσεις υφιστάμενων πλακοστρώσεων, κρασπέδων, πεζοδρομίων κ.λπ.) σε διάφορα σημεία της περιοχής.

«Η πρόοδος των έργων και δράσεων που έχουμε συμπεριλάβει στον αναπτυξιακό προγραμματισμό μας είναι σημαντική. Διαρκώς προσπαθούμε να υπερπηδούμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να προχωράει η διαδικασία υλοποίησης των πρωτοβουλιών μας. Συνεχίζουμε, όντας σε διαρκή συνεργασία με τις υπηρεσίες μας για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων μας» τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά.

Keywords
Τυχαία Θέματα