ΝΔ Θεσσαλονίκης: Όσοι βεβήλωσαν το Εβραϊκό Μνημείο στο ΑΠΘ δεν έχουν θέση την πόλη μας - Καταδίκη και από το ΑΠΘ

19:15 10/7/2018 - Πηγή: seleo
Άμεση ήταν η αντίδραση της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ μετά τη βεβήλωση του Εβραϊκού Μνημείου μέσα στο

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Δείτε εδώ:http://seleo.gr/thessalonikh/274379-bebhlwsan-to-ebraiko-mnhmeio-mesa-sto-aristoteleio-panepisthmio-thessalonikhs-fwto). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: Οι βέβηλοι, αυτοί που προέβησαν σε ασεβείς πράξεις και καταστροφές του Εβραϊκού Μνημείου στο ΑΠΘ,

δεν έχουν θέση στην πόλη και στην κοινωνία μας. Ας σταματήσουν όλοι, από όλες τις πλευρές, να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας. Ας σταματήσουν όλοι, που ο καθένας με το δικό του τρόπο προκαλεί, να προσβάλλουν τον πατριωτισμό, την πίστη και την υπερηφάνεια των κατοίκων της Θεσσαλονίκης μας. Το ΑΠΘ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σήμερα άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Αποκαταστήσαμε άμεσα τη ζημιά και καταδικάζουμε την απαράδεκτη πράξη.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διδάσκουμε και εφαρμόζουμε την ανοχή στη διαφορετικότητα και τη συμβίωση με τον "άλλο". Ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία δεν προσφέρουν λύσεις αλλά αποτελούν το πρόβλημα. Λύσεις προσφέρουν η μόρφωση και η παιδεία.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερη παιδεία και για μια πιο ανεκτική κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα