Να γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα

11:01 9/3/2018 - Πηγή: seleo

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση λόγω των δικαστικών αποφάσεων μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό,

και το thessports.gr αποδεικνύει γιατί ο «Δικέφαλος» είναι η καλύτερη ομάδα εντός αγωνιστικών χώρων.

ΝΙΚΕΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες (16), μαζί με την ΑΕΚ,

και με παιχνίδι λιγότερο, που είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην έδρα του.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Με 10-0-0 στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ διατηρεί το απόλυτο στην έδρα του. Μάλιστα, έπαιξε 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Η ΑΕΚ έχει 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στο ΟΑΚΑ. Έχει συγκεντρώσει 4 πόντους παραπάνω εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ, αλλά με δύο αγώνες παραπάνω.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Ο «Δικέφαλος» έχει 22 πόντους εκτός έδρας και η ΑΕΚ 20. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 13 ματς μακριά από το σπίτι του και η ΑΕΚ 11. Φυσικά, δεν είναι σίγουρο ότι η ΑΕΚ θα κερδίσει αυτά τα 2 παιχνίδια που τις υπολείπονται, αφού πάντα εκτός έδρας είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τις ομάδες. Ακόμη, ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 18 γκολ στις αντίπαλες έδρες, ενώ η Ένωση 13.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με 46 γκολ υπέρ, ο ΠΑΟΚ μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ, με 1 ματς παραπάνω, μετράει 40 γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει και αυτός 46, χωρίς το ντέρμπι της Τούμπας.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 1 γκολ λιγότερο από την ΑΕΚ, δηλαδή 11 έναντι 12. Την τρίτη καλύτερη άμυνα έχει ο σκληροτράχηλος Ατρόμητος, με παθητικό 15 γκολ.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΣΙΣΤ

Έχοντα μοιράσει συνολικά 27 ασίστ,ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση και αυτής της κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 26, ενώ η ΑΕΚ είναι πιο πίσω με 23.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει 1 γκολ ανά 6.5 τελικές, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό, με ελάχιστη διαφορά, που χρειάζεται 6.4 τελικές. Και πάλι η ΑΕΚ βρίσκεται αρκετά μακριά, αφού οι παίκτες της σκοράρουν 1 φορά ανά 8 τελικές!

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν κλέψει 503 φορές την μπάλα από τους αντιπάλους τους, ενώ αυτοί της ΑΕΚ μόλις 326! Η διαφορά είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Τα γεμίσματα δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ανάπτυξης στο ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ το έχει καταλάβει αυτό. Παίζει πολύ με την μπάλα κάτω και δημιουργεί με υπομονή πολλές ευκαιρίες. Έχει καταφύγει στη λύση του γεμίσματος 559 φορές. Αντίθετα, η ΑΕΚ γέμισε 619 φορές! Και ο Ολυμπιακός 610.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που έχει 14 γκολ.

Επίσης, ο Δημήτρης Πέλκας είναι δεύτερος σε ασίστ στο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας μέσος έχει 6 τελικές πάσες και ο Ναδάλες του Απόλλωνα Σμύρνης 7.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μακράν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, με πρωτιές στις περισσότερες σημαντικές στατιστικές κατηγορίες. Πέρα από τα νούμερα, ο «Δικέφαλος» ομολογουμένως έχει παίξει το πιο ωραίο ποδόσφαιρο στη Σούπερ Λιγκ, όπως έχουν δηλώσει πολλοί αντίπαλοι παίκτες και προπονητές, μετά τη λήξη των αγώνων τους με τον ΠΑΟΚ.

Ευχής έργον, το πρωτάθλημα να κριθεί τελικά στον αγωνιστικό χώρο, και όχι στα δικαστήρια. Είναι άδικο να χάσει η καλύτερη ομάδα το πρωτάθλημα για ένα… ρολό χαρτί.

www.thessports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα