Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

10:01 3/6/2019 - Πηγή: seleo
Αγαπημένοι μου συμπολίτες και συγχωριανοί, εδώ είμαι για ακόμα μία φορά, και ήρθα για να φροντίσω,

ώστε να μην μείνετε μέσα ούτε αυτή την εβδομάδα. Πως τα περάσατε την εβδομάδα, που μας πέρασε; Όλα καλά; Εγώ οφείλω να παραδεχτώ, ότι έχω σίγουρα περάσει και καλύτερες, αλλά δεν πειράζει φίλοι μου καλή καρδιά. Επίσης, ξεκίνησα και διάβασμα για εξεταστική, δεν πήγαινε άλλο η αναβολή μου, οπότε όπως καταλαβαίνετε κάποια νεύρα τα έχω. Γενικά ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ! Εσείς μην μου αγχώνεστε όμως, γιατί ακόμα και έτσι εγώ βρήκα και συγκέντρωσα

τις καλύτερες εξόδους για αυτή την εβδομάδα, για όλους εσάς. Οπότε διαβάστε με και καλά να περάσετε! (ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί αποκάλυψη κόλαφος: «ντραμς και μουσική αγωνίας!!!», επειδή μετά από τόσο καιρό κουράστηκα να παραληρώ μόνος μου, και να μην μου απαντάει κανείς στα αγωνιώδη ερωτήματα μου, αν θέλετε ελάτε να γνωριστούμε στο instagram « https://www.instagram.com/nikosaggellis/ » και να γίνουμε όλοι μαζί μια ψυχικά διαταραγμένη παρέα! Θα το εκτιμήσω βαθύτατα! Βαρέθηκα να με ακούει μόνο η ψυχολόγος μου! Αυτά!) :

Ταινία «Ο Παραλίας»: Η ταινία (διάρκειας 95 λεπτών) είναι μία κωμωδία αγγλικής, γαλλικής και αμερικανικής παραγωγής. Ο σκηνοθέτης Χάρμονι Κορίν επιστρέφει με ακόμα μία κωμική και γεμάτη χρώμα ταινία, με φόντο την περιπετειώδη Κούβα και την ηλιόλουστη Φλόριντα. Στην ταινία παρακολουθούμε τις περιπέτειες του Μούντογκ, ενός ασυμβίβαστου συγγραφέα, ο οποίος ζει την ζωή του κόντρα στα κοινωνικά και ηθικά πρέπει, γεγονός που αρκετές φορές τον μπλέκει σε περιπέτειες. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 23 Μαίου του 2019.

Ταινία «X-men Ο μαύρος φοίνικας»: Η ταινία (διάρκειας 114 λεπτών) είναι μία περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής. Αυτή η ταινία εστιάζει στην ηρωίδα Τζιν Γκρέι, καθώς αυτή εξελίσσεται στον Μαύρο Φοίνικα. Τα πάντα θα αλλάξουν, όταν η Τζιν θα δεχθεί μία κοσμική δύναμη, σε μία διαστημική αποστολή διάσωσης, η οποία θα την κάνει πανίσχυρη. Μη μπορώντας να διαχειριστεί αυτή την τεράστια δύναμη η Τζιν, γίνεται κίνδυνος, τόσο για τους ανθρώπους της, όσο και για ολόκληρο τον πλανήτη; Θα καταφέρει να τιθασεύσει την απεριόριστη δύναμη της, πριν να είναι πολύ αργά; Η πρεμιέρα της ταινίες στην Ελλάδα θα γίνει στις 6 Ιουνίου του 2019.

Ταινία «Rocket man»: Η ταινία (διάρκειας 121 λεπτών) είναι δράμα αγγλικής και αμερικανικής παραγωγής. Το Rocket man είναι ένα μιούζικαλ βασισμένο στα πρώτα χρόνια της καριέρας του Έλτον Τζον. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία βλέπουμε να ακολουθεί το ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από έναν ντροπαλό πιανίστα σε έναν παγκοσμίου φήμης σταρ. Με άλλα λόγια, είναι η ιστορία του πως ένα αγόρι της διπλανής πόρτας μεταμορφώθηκε σε ένα ορόσημο της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έγινε στις 30 Μαίου του 2019.

Παράσταση «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο θέατρο Ταφ: Μια καινούρια θεατρική εκδοχή της «Φόνισσας» του Παπαδιαμάντη, του σημαντικότερου, ίσως έργου της πεζογραφικής μας παράδοσης, είναι η νέα, επιχορηγούμενη από το ΥΠ.ΠΟ., παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της "Τέχνης", που ανεβαίνει στις 3 Μαΐου στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία του Πάνου Δεληνικόπουλου, με πρωταγωνίστρια την Έφη Σταμούλη στον αινιγματικό ρόλο της Φραγκογιαννούς. Η παράσταση λοιπόν, θα μας παρουσιάσει την ζωή της δολοφόνου Φραγκογιαννούς, η οποία σκότωνε μικρά κορίτσια, προκειμένου γλιτώσει τους γονείς τους από τα βάσανα. Όλα αυτά φυσικά λαμβάνουν χώρα στο ειδυλλιακό και ανοιξιάτικο τοπίο της Σκιάθου. (Διεύθυνση: θέατρο Ταφ, Μέρες: από 4 Μαίου έως 28 Μαίου 2019, Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό 12€ άνω των 65 10€ φοιτητών, ανέργων & ΑΜΕΑ 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη ατέλειες κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με σειρά προτεραιότητας).

Παράσταση «Ο Εραστής» στο θέατρο Τ: Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει σε ένα όμορφο σπίτι στα προάστια. Ο άνδρας εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η γυναίκα φροντίζει για την επικράτηση της ιδανικής ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, τα πλαίσια αυτής της ρουτίνας, διαταράσσονται από τις προγραμματισμένες επισκέψεις του εραστή της γυναίκας. (Διεύθυνση: θέατρο Τ, Μέρες: 8, 9, 10 και 11 Ιουνίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Κανονικό: 12€ Μειωμένο (Φοιτητών, Ανέργων): 8€).

Παράσταση «Master Class» στο θέατρο Αριστοτέλειον: Η παράσταση «Μaster class» είναι το θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο σε ένα σεμινάριο, που πραγματοποίησε η Μαρία Κάλλας στην πασίγνωστη Μουσική Σχολή «Τζούλλιαρντ» της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του '70, μετά τον οδυνηρό χωρισμό της με τον Ωνάση, αλλά και λίγο πριν παραδοθεί ολοκληρωτικά στην αρρώστια της κατάθλιψης. (Διεύθυνση: θέατρο Αριστοτέλειον, Μέρες: από 15 Μαίου έως 2 Ιουνίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 16-25 ευρώ).

Παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» στο θέατρο Αμαλία: Η παράσταση είναι ένας αντιπολεμικός μονόλογος βασισμένος στο έργο του Ντάλτον Τράμπο. Ο Τζο λοιπόν, είναι ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα και ακρωτηριάζεται και στα χέρια και στα πόδια του, ενώ παράλληλα χάνει και την όραση και την ακοή του. Σύμφωνα μάλιστα, με τις εκτιμήσεις των γιατρών, έχει καταστραφεί εντελώς και ο εγκέφαλος του. Έτσι, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Αυτός ο άνθρωπος όμως παρόλο που έχασε τα πάντα, δεν έχασε το πιο σημαντικό στοιχείο του ανθρώπου την σκέψη του. (Διεύθυνση: θέατρο Αμαλία, Μέρες: 5, 6, και 7 Ιουνίου 2019, Ώρα: Κανονικό: 13€ Μειωμένο: 10€, Προπώληση: Ταμείο θεάτρου Αμαλία, Καθημερινά 10:00-15:00 & 17:30-21:30).

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Σε απευθείας σύνδεση» στο θέατρο Δάσους: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και αυτό το καλοκαίρι θα ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, υποσχόμενη να προσφέρει μοναδικές εμφανίσεις στο κοινό της, που την ακολουθεί πιστά εδώ και πολλά χρόνια. Το φετινό της πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται «Σε απευθείας σύνδεση» θα είναι γεμάτο αυθορμητισμό, συναίσθημα και φυσικά διαχρονικές μελωδίες. Μαζί της θα είναι και πέντε εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί. Εσύ θα χάσεις αυτή την ευκαιρία; (Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρα: 5 Ιουνίου 2019, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 €, Προπώληση: Κανονικό: 13 € Φοιτητών, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 11 €).

Η Φωτεινή Βελεσιώτου στη Μονή Λαζαριστών: Η καταξιωμένη τραγουδίστρια με την χαρακτηριστική φωνή και τις πολυάριθμες επιτυχίες, επιστρέφει για ακόμα μία φορά στην πόλη μας, προκειμένου να μας προσφέρει μία εμφάνιση γεμάτη αναμνήσεις και ποιοτικές μουσικές μελωδίες. Στην εμφάνιση αυτή εκτός από παλιές επιτυχίες θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε και κομμάτια από την νέα της δισκογραφική δουλειά, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες. (Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρα: 7 Ιουνίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 11€ (προπώληση, ανέργων, φοιτητικό) 13€ (ταμείο), Προπώληση: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 14:00), Σάρωθρον (Κατούνη 17), Seven Spots και viva.gr).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής Άνθης

Keywords
θεσσαλονικη, εβδομαδα, σπιτι, seven spots, οφείλω, ντραμς, instagram, https, τζιν, ελλαδα, ιουνίου, δραμα, σταρ, ποπ, θεατρο, νέα, μαΐου, εισιτήρια, αμεα, master, class, ωναση, καλοκαιρι, εμφάνιση, viva, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, instagram, αμεα, γυναικα, δουλεια, κοντρα, μουσικη, οροσημο, προγραμμα, σταρ, ταινιες, τηλεφωνο, ωρα, αμαλια, ανθρωπος, αναμνησεις, αποκαλυψη, αρρωστια, γεγονος, γινει, γινεται, γονεις, δευτερα, δυναμη, εγινε, εισιτήρια, εμφάνιση, ζωη, κουβα, κωμωδια, λογια, μαυρο, μαΐου, μηνες, μιουζικαλ, μονη λαζαριστων, μαρια, νευρα, τζιν, παντα, οβιδα, οραση, οφείλω, πηγαινε, ποπ, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμενα, σειρα, σκηνοθεσια, τραγουδιστρια, τριτη, φεστιβαλ, φυσικα, φοντο, φωνη, φορα, χρωμα, χαρα, αγορι, εγκεφαλος, εξεταστικη, εμφανισεις, φιλοι, ηρθα, https, χωρα, ιουνίου, καρδια, μαυρος, men, μια φορα, νοσοκομειο, ποδια, ψυχολογος, seven spots, ταξιδι, viva, ξεκινησε, χερια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα