Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

10:45 31/12/2018 - Πηγή: seleo
Kαλησπέρα σας, αγαπημένοι μου συμπατριώτες και φίλοι!

(Όχι μην φοβάστε, δεν κατεβαίνω ως επόμενος δήμαρχος τώρα που φεύγει ο Μπουτάρης!) Τι μου κάνετε; Περνάτε ωραία τις γιορτές σας; Και εννοώντας ωραία μιλάω οπωσδήποτε για άφθονες σειρές στο Netflix, απίστευτες ποσότητες φαγητού και φυσικά καλή παρέα, γιατί όσο μονόχνοτοι και να είμαστε, τα Χριστούγεννα την θέλουν την παρέα τους. Με βλέπετε με κάποια διάθεση παραπάνω από τα συνηθισμένα;

Πρώτον άρχισαν να επιδρούν τα Xanax, δεύτερον λατρεύω τα Χριστούγεννα και τρίτον και σημαντικότερον λατρεύω τα φαγητά που συνοδεύουν τα Χριστούγεννα! Φάτε όσο προλαβαίνετε, γιατί μας έμεινε μία εβδομάδα! Ας περάσουμε όμως στο βασικό στόχο αυτής της ατζέντας, που είναι να σας πείσει να βγείτε έξω και να περάσετε καλά! Ε τι ρε παιδιά.. καινούρια χρονιά μπαίνει εμείς θα την περάσουμε εσώκλειστοι στα σπίτια μας; Δεν λέει! Επομένως, μην χάνετε άλλο χρόνο βρείτε καλή παρέα, διαβάστε την ατζέντα μου και βγείτε για να περάσετε καλά, γιατί απ’ ότι βλέπετε οι χρονιές διαδέχονται η μία την άλλη τόσο γρήγορα, ας τις κάνουμε τουλάχιστον να αξίζουν τον κόπο! Καλή χρονιά βρε παιδιά! (Σαν κλείσιμο του στην Υγειάς μας βρε παιδιά ακούστηκα! Υπέροχο!):

1. Ταινία «The Bachelor 3»: Η ταινία (διάρκειας 107 λεπτών) είναι μία κωμωδία ελληνικής παραγωγής. Η τριλογία «The Bachelor» αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά, ελληνικές κινηματογραφικές προσπάθειες των τελευταίων χρόνων. Η ταινία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και το τέλος της πολύ επιτυχημένης τριλογίας. Πιο συγκεκριμένα, Ο Τζίμης ετοιμάζεται να παντρευτεί και φωνάζει τα φιλαράκια του για το καθιερωμένο πλέον Bachelor. Όλα πάνε φυσιολογικά αυτή την φορά προς έκπληξη όλων και η ώρα του γάμου έχει φτάσει. Ωστόσο τα πάντα θα ανατραπούν, όταν από τον χώρο της εκκλησίας θα απαχθεί ο φίλος τους ο Ρένος. Στην προσπάθειά τους λοιπόν, να βρουν τον φίλο τους οι τρεις φίλοι φαίνονται διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα, προσφέροντας μας άφθονο γέλιο και κωμικές καταστάσεις. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται και επίσημα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2018.

2. Ταινία «Το ξέρουν όλοι»: Η ταινία (διάρκειας 132 λεπτών) είναι ένα δράμα ισπανικής, γαλλικής και ιταλικής παραγωγής. Η Λόρα επιστρέφει στο χωριό, που γεννήθηκε και μεγάλωσε, μαζί με τα δυο παιδιάς της, για να παρευρεθεί στον γάμο της αδερφής της. Ωστόσο, η επιστροφή της φέρνει εντάσεις με την οικογένεια της. Παράλληλα, ξυπνάνε μέσα της τα συναισθήματα, που τρέφει, για τον παιδικό της φίλο Πάκο. Η κατάσταση θα ξεφύγει εντελώς, όταν μετά από μία διακοπή ρεύματος η κόρη της Λόρα θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 25 Δεκεμβρίου 2018.

3. Ταινία «VICE»: Η ταινία (διάρκειας 134 λεπτών) είναι ένα δράμα αμερικανικής παραγωγής. Η ταινία είναι ουσιαστικά η κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου Ντικ Τσένεϊ. Παρουσιάζει μέσα από το κινηματογραφικό πρίσμα, τον καθοριστικό ρόλο του στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική της Αμερικής, ως Αντιπρόεδρος του Τζορτζ Μπους. Ο Ντικ Τσένεϊ υπήρξε μία προσωπικότητα, η οποία επηρέασε τον τρόπο λειτουργίας των ΗΠΑ, μέχρι και σήμερα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της χώρας μέσα στα χρόνια. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2018.

4. Παράσταση «Η εξέγερση της μύτης» στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη: Η παράσταση είναι μία αντισυμβατική κωμωδία, η οποία είναι βασισμένη στα κείμενα των Νικολάι Γκόγκολ και Δανιήλ Χαρμς, δύο ανθρώπων, οι οποίοι με τα σπουδαία έργα τους άφησαν το δικό τους στίγμα στην ρωσική, αλλά και στην παγκόσμια λογοτεχνία. Το έργο αυτό καταφέρνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο να συνδέσει ανόμοια μεταξύ τους πράγματα, όπως μία εξαφανισμένη μύτη και έναν ξυλουργό, δημιουργώντας έτσι μία ανατρεπτική και συνάμα διαχρονική κωμωδία, η οποία κινείτε στα πλαίσια του μη πραγματικού. (Διεύθυνση: δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη, Μέρες: από 21 Δεκεμβρίου 2018 έως 20 Ιανουαρίου 2019, Εισιτήρια: στο viva.gr).

5. Παράσταση «TOC TOC» στο Ράδιο Σίτυ: Στο επίκεντρο της παράσταση βρίσκονται έξι άτομα, τα οποία πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές. Τα άτομα αυτά, τα οποία μέχρι πρότινος δεν γνωρίζουν το ένα το άλλο, αναγκάζονται να γνωριστούν, όταν συναντιούνται και οι έξι στο σαλονάκι ενός διάσημου ψυχολόγου. Επειδή λοιπόν, ο ψυχολόγος αργεί να έρθει αποφασίζουν να δημιουργήσουν από μόνοι τους ένα group therapy. Η προσπάθεια τους αυτή, όπως είναι αναμενόμενο θα μας οδηγήσει σε απίστευτα κωμικές καταστάσεις, οι οποίες θα σας κάνουν να γελάσετε μέχρι δακρύων. (Διεύθυνση: Ράδιο Σίτυ, Μέρες: από 22 Δεκεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019, Εισιτήρια: 20€, 15€).

6. Παράσταση «Τόσο κοντά» στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: Η παράσταση είναι μία ωμή κωμική εμπειρία, η οποία με μία σύγχρονη ματιά προσεγγίζει διάφορα θέματα, που αφορούν τον έρωτα και το ερωτικό παιχνίδι. Παρουσιάζει με τρόπο παραστατικό και συνάμα καλλιτεχνικό, το πώς οι άνθρωποι στο βωμό του έρωτα μπορούν να μετατραπούν σε άβουλα πιόνια, που κατευθύνονται από ένα ερωτικό γαϊτανάκι. (Διεύθυνση: θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Μέρες: Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος www.ntng.gr Τηλέφωνο: 2315 200 200).

7. Κατερίνα Κούκα και Θέμης Καραμουρατίδης στο Μύλος club: Οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο Θέμης Καραμουρατίδης και η Κατερίνα Κούκα, αποφάσισαν για αυτό τον χειμώνα να ενώσουν τις δυνάμεις τους, χαρίζοντας μία σειρά από live εμφανίσεις. Έτσι, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα έρθουν στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσουν στους λάτρεις της μουσικής τους, ένα θέαμα γεμάτο μελωδικά συναισθήματα, αλλά και με μία αίσθηση ποιοτικής ελληνικής μουσικής. (Διεύθυνση: Ανδρέου Γεωργίου 56, Τηλέφωνο: 2310510081, Μέρα: 5 Ιανουαρίου 2019, Ώρα: 22:30, Εισιτήρια: Προπώληση: 12€ Ταμείο: 14€).

8. New Year’s Eve Party στο Ypsilon: Ένα από τα πιο alternative και minimal μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει μπει δυναμικά στις προτιμήσεις των θεσσαλονικιών τα τελευταία δύο χρόνια, θα διοργανώσει ένα πάρτι στις 31 Δεκεμβρίου, για να αποχαιρετήσει το 2018. Το Ypsilon λοιπόν, για ακόμα μία χρονιά ακολουθώντας τον παλμό των Χριστουγέννων, θα διοργανώσει ένα πάρτι στις 31 Δεκεμβρίου, το οποίο θα ξεκινήσει από τις 5 μετά μεσημβρίας και θα ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες. Εάν λοιπόν, είσαι λάτρης της ηλεκτρονικής και house μουσικής, τότε δεν πρέπει να χάσεις αυτό το πρωτοχρονιάτικο πάρτι!

9. Πρωτοχρονιάτικο party στον πολυχώρο We: Ο πολυχώρος We, παραμένοντας πιστός στα ξακουστά θεματικά πάρτι που διοργανώνει, θα πραγματοποιήσει στη 1 Ιανουαρίου 2018, ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, προκειμένου να υποδεχθούμε όλοι μαζί το νέο έτος. Εάν ψάχνεις λοιπόν, το πιο ενθουσιώδη τρόπο για να ξεκινήσεις αυτή την νέα χρονιά, μόλις τον βρήκες. Στο πάρτι αυτό θα υποδεχθούμε όλοι μαζί το 2019 γεμάτοι κέφι, χορό και φυσικά την καλύτερη μουσική. (Διεύθυνση: πολυχώρος We, Μέρα: 1 Ιανουαρίου 2019, Ώρα: 24:03, Είσοδος: 3 ευρώ).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Keywords
Τυχαία Θέματα