Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι αυτή την εβδομάδα

20:31 21/7/2019 - Πηγή: seleo
Γεια σας φίλοι μου θεσσαλονικείς, τι μου κάνετε; Πως μου είστε; Την βγάζουμε τη βδομαδούλα;

Πως τα βλέπετε τα πράγματα; Κάπως ο καιρός δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Σε σημείο, που έχω αρχίσει να αποχαιρετώ την ιδέα του καλοκαιριού για φέτος, τουλάχιστον το κομμάτι της παραλίας. Σε άλλα νέα προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να μην φάει όλα τα παγωτά

της γειτονιάς, γιατί τώρα πλέον δεν έχω και την δικαιολογία της ηλιοφάνειας και της ζέστης, οπότε απλά τρώω ασταμάτητα χωρίς κάποια ρεαλιστική αιτία. Παρόλαυτα, επιστρέφοντας στον λόγο ύπαρξης αυτής της ατζέντας σου επισημαίνω, ότι και αυτή την εβδομάδα έχεις πολλές επιλογές για έξοδο, επομένως δεν έχεις καμία απολύτως δικαιολογία για να μείνεις μέσα. Μην μάθω λοιπόν, ότι έμεινες μέσα! Γιατί θα το μάθω! (Εφαρμόζω την τακτική τρομοκρατία για να σας πείσω να βγείτε! Τέλειο; Νιώθετε μήπως την ανάγκη να μου κάνετε περιοριστικά μέτρα; Εγώ θα μου έκανα! Σταματάω!). Καλή εβδομάδα να έχουμε! (ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί αποκάλυψη κόλαφος: «ντραμς και μουσική αγωνίας!!!», επειδή μετά από τόσο καιρό κουράστηκα να παραληρώ μόνος μου, και να μην μου απαντάει κανείς στα αγωνιώδη ερωτήματα μου, αν θέλετε ελάτε να γνωριστούμε στο instagram « https://www.instagram.com/nikosaggellis/ » και να γίνουμε όλοι μαζί μια ψυχικά διαταραγμένη παρέα! Θα το εκτιμήσω βαθύτατα! Βαρέθηκα να με ακούει μόνο η ψυχολόγος μου! Αυτά!) :

Ταινία «Η κόκκινη Τζόαν»: Η ταινία (διάρκειας 101 λεπτών) είναι ένα δράμα εποχής. Η Τζούντι Ντεντς αντιμετωπίζει την κατηγορία της Βρετανίδας κατασκόπου, που έδωσε σύμφωνα με τις κατηγορίες το κλειδί της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς. Έτσι, της ζητείτε να αποκαλύψει στην αστυνομία την περιπετειώδη ζωή της, αλλά και να απολογηθεί για τον έρωτά της με έναν Σοβιετικό κατάσκοπο. Μέσα από αυτή την ταινία λοιπόν, βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας μια ολόκληρη ζωή γεμάτη περιπέτειες και απαγορευμένα πάθη. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 18 Ιουλίου του 2019.

Ταινία «Άννα»: Η ταινία (διάρκειας 119 λεπτών) είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ. Πίσω από την καθηλωτική ομορφιά της Άννα Πολιάτοβα κρύβονται πολυάριθμα μυστικά, τα οποία την οδήγησαν στον επικίνδυνο κόσμο της κατασκοπείας. Το «Άννα» λοιπόν, είναι μια σύγχρονη ταινία δράσης γεμάτη ανατροπές, μυστήριο και επικίνδυνες εξελίξεις. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει στις 18 Ιουλίου του 2019.

Tαινία «Ο Βασιλιάς των λιονταριών»: Η ταινία (διάρκειας 118 λεπτών) είναι κινούμενα σχέδια και στην κλασική πια ιστορία της Disney. Η κλασσική ταινία της Disney από το 1994, ξαναζωντανεύει αυτή τη φορά σε μία live action εκδοχή. Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Jon Favreau, και καταφέρνει με τεράστια επιτυχία να μας ταξιδέψει στην αφρικανική σαβάνα όπου ένας μελλοντικός βασιλιάς γεννιέται. Ο βασιλιάς αυτός φυσικά δεν είναι άλλος από τον μικρό Simba. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει στις 18 Ιουλίου 2019.

Παράσταση «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: Ο εννιάχρονος Βικτόρ τη μέρα των γενεθλίων του αποφασίζει να αποτινάξει από πάνω του την ταυτότητα του υποδειγματικού και καλοσυνάτου γιού και να ξεσκεπάσει όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειάς του, τα οποία έρχονται για να συνταράξουν την πλασματική ευτυχία τους. Το έργο αυτό ουσιαστικά, μέσα από το πρόσωπο ενός παιδιού καταφέρνει να επικρίνει τις κοινωνικές συμβάσεις, καθώς και το πρότυπο της αφύσικα ευτυχισμένης οικογένειας. Την σκηνοθεσία της παράστασης την ανέλαβε ο Γιάννης Αναστασάκης. (Διεύθυνση: θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00 (από 11 Ιουλίου 2019), Εισιτήρια: Από 5€ έως 13€, Προπώληση: Πλατεία 8€ - 13€, Εξώστης 8€ - 10€, Σημεία Προπώλησης: Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30, Viva τηλέφωνο 11876, Seven spots, Reload stores).

Παράσταση «Λωξάντρα» στο θέατρο Δάσους: Το θεατρικό αυτό είναι βασισμένο στο επιτυχημένο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, και έχει ως πρωταγωνίστρια την Λωξάντρα, μέσω της οποίας κάνουμε ένα υποβλητικό ταξίδι στον χρόνο, με όχημα τις συνταγές μιας άλλης εποχής. Την σκηνοθεσία του έργου την έχει επιμεληθεί ο Σωτήρης Χατζάκης, ενώ τα σκηνικά-κοστούμια η Έρση Δρίνη. (Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρες: 22, 23 και 24 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμΕΑ και παιδικό έως 12 ετών).

Παράσταση «Αντιγόνη» στο θέατρο Κήπου: Η παράσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα ενός πολύμηνου εργαστηρίου, το οποίος είχε ως βασικό αντικείμενο μελέτης του την αρχαία Τραγωδία. Το εργαστήριο αυτό ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019, με την πρεμιέρα της συγκεκριμένης παράστασης. Την νέα μετάφραση επιμελήθηκε ο Δημήτρης Δημητριάδης και την σκηνοθεσία μαζί με τα κοστούμια ο Σάββας Στρούμπος. (Διεύθυνση: θέατρο Κήπου, Μέρα: 22 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€, Προπώληση: 9€).

Παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στο θέατρο Κήπου: Η ιστορία του William Shakespeare ξεκινά, όταν λίγο πριν από τον γάμο του δούκα της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν στο μυθικό δάσος της Αθήνας, ακόμη και να έρθουν σε επαφή με ξωτικά και μυθικά πλάσματα. Την σκηνοθεσία της παράστασης την ανέλαβε ο Αιμίλιος Χειλάκης μαζί με τον Μανώλη Δούνια. (Διεύθυνση: θέατρο Κήπου, Μέρες: 23, 24 και 25 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Προπώληση από 15€).

Παράσταση «Βερβερίτσα» στο ανοιχτό θέατρο Συκεών: Η «Βερβερίτσα» είναι η νέα κωμωδία του Νίκου Μουτσινά, η οποία μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία, που γνώρισε στην Αθήνα ξεκίνησε και επίσημα την καλοκαιρινή της περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην παράσταση αυτή μία βερβερίτσα, δηλαδή ένας σκίουρος, γίνεται η αφορμή για μία σειρά πολυάριθμων αστείων, αλλά και τρομακτικών γεγονότων. (Διεύθυνση: ανοιχτό θέατρο Συκεών, Μέρα: 23 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Τιμή προπώλησης: 17€ Τιμή εισόδου: 20€).

Ο Ελύτης συναντά τον Eluard: Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επταπυργίου την Πέμπτη 22 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί μία βραδιά αφιερωμένη στους στίχους δύο πολύ σπουδαίων ποιητών. Την βραδιά αυτή λοιπόν, θα διαβαστούν τα ποιήματα του Ελύτη και του Eluard, τα οποία έχουν ως κεντρικό τους άξονα τον έρωτα, αλλά και την ψυχική και σωματική κάθαρση. Επομένως, εάν είσαι λάτρης της ποίησης μην χάσεις αυτή την μοναδική ευκαιρία. (Διεύθυνση: Επταπύργιο, Μέρα: 22 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Είσοδος ελεύθερη- Οι θεατές κρατούν τις θέσεις τους στην πλατφόρμα της viva.gr για να είναι αριθμημένα τα εισιτήρια προς αποφυγή ταλαιπωρίας).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής Άνθης

Keywords
θεσσαλονικη, εβδομαδα, σπιτι, seven spots, γεια, καιρος, νέα, παγωτο, βγείτε, ντραμς, instagram, https, δραμα, ελλαδα, μυστήριο, disney, live, θεατρο, εισιτήρια, εταιρεία, viva, reload, αμεα, μετάφραση, william, αθηνα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Οδυσσέας Ελύτη, αλλαγη ωρας 2013, instagram, μετάφραση, reload, δημητριαδης, αμεα, αστυνομια, θριλερ, λωξαντρα, μουσικη, ξωτικα, ομορφια, ποιηματα, τηλεφωνο, ωρα, αιμιλιος χειλακης, αννα, αποκαλυψη, απλα, αρχαια, αφορμη, βραδια, γεια, γινει, γινεται, γιου, δασος, ευκαιρια, ευτυχια, εισιτήρια, ελυτης, επιτυχια, ερση, ερχονται, εταιρεία, ζωη, ιδεα, ιορδανιδου, κινουμενα σχεδια, κοστουμια, κωμωδια, λογο, μυστήριο, μικρο, μυθιστορημα, μυστικα, νυχτα, ουσιαστικα, οχημα, παγωτα, παιδια, πεμπτη, σαββας, σειρα, σκηνοθεσια, σκιουρος, σχεδια, ταυτοτητα, τιμη, τριτη, φεστιβαλ, φυσικα, φορα, δημητρης, disney, φιλοι, https, κομματι, κυριακη, μπροστα, ψυχολογος, seven spots, σκηνικα, σωτηρης, ταξιδι, θεσεις, θησεα, viva, viva.gr, william, χειλακης, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα