Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι αυτή την εβδομάδα

21:00 7/7/2019 - Πηγή: seleo
Καλοί μου συμπολίτες τι μου κάνετε; Εγώ πεθαίνω από την ζέστη, αλλά δεν παραπονιέμαι, γιατί την προτιμώ από τον χειμώνα,

που για να επιβιώσουμε πρέπει να ντυνόμαστε σαν κρεμμύδια, ειδικά τα τελευταία χρόνια, που όσο να πεις ο καιρός έχει πάθει κάποια παράκρουση. Θα μου πεις με τόσα, που έχουμε κάνει και σε αυτό τον ρημαδοπλανήτη, ήταν αναμενόμενο. Επειδή όμως, κοντεύω να γίνω ντοκιμαντέρ του National Geographic

σταματάω, και επιστρέφω στον αρχικό μου σκοπό, που είναι να σας πείσω για ακόμα μία φορά να βγείτε έξω. Λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ αυτή την εβδομάδα δεν μένει κανείς μέσα, γιατί οι επιλογές είναι πάρα πολλές και σίγουρα θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο περίεργο (Μιλάω από προσωπική εμπειρία! Δεν θέλω σχόλια!). Αυτά από εμένα για τώρα! Καλή εβδομάδα να έχουμε! (ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί αποκάλυψη κόλαφος: «ντραμς και μουσική αγωνίας!!!», επειδή μετά από τόσο καιρό κουράστηκα να παραληρώ μόνος μου, και να μην μου απαντάει κανείς στα αγωνιώδη ερωτήματα μου, αν θέλετε ελάτε να γνωριστούμε στο instagram « https://www.instagram.com/nikosaggellis/ » και να γίνουμε όλοι μαζί μια ψυχικά διαταραγμένη παρέα! Θα το εκτιμήσω βαθύτατα! Βαρέθηκα να με ακούει μόνο η ψυχολόγος μου! Αυτά!) :

Ταινία «Spider-man Μακριά από τον τόπο του»: H ταινία (διάρκειας 128 λεπτών) είναι μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Ο γνωστός σε όλους μας Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών Spider-man. O υπέρ-ήρωας λοιπόν, σε αυτή την ταινία αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Ned, MJ σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα αρχικά πλάνα του Πίτερ είναι να ζήσει ξέγνοιαστες ημέρες μαζί με τους φίλους του, ξαφνικά τα πάντα θα ανατραπούν, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Nick Fury, προκειμένου να καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο των επιθέσεων από υπερφυσικά πλάσματα. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Ιουλίου του 2019.

Ταινία «Yesterday»: H ταινία (διάρκειας 120 λεπτών) είναι μία κομεντί αγγλικής παραγωγής. Πρωταγωνιστής είναι ο Τζακ Μάλικ, ένας άσημος τραγουδοποιός, του οποίου τα όνειρα για διεθνή καριέρα αρχίζουν σταδιακά να ξεθωριάζουν. Ωστόσο, μετά από ένα απρόσμενο γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ ως μουσικό συγκρότημα. Έτσι, ο Τζακ αρχίζει να παίζει τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους γνώρισε ποτέ. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της φήμης του. Στο παιχνίδι αυτό της διασημότητας όμως κινδυνεύει να χάσει τον μόνο, που τον αγαπά πραγματικά, την Έλι. Θα πάρει την σωστή απόφαση για την ζωή του; Η πρεμιέρα της ταινία στην Ελλάδα θα γίνει στις 27 Ιουνίου του 2019.

Παράσταση «Νεφέλες» στο θέατρο Δάσους: Οι «Νεφέλες» είναι μία από τις πιο γνωστές κωμωδίες του σπουδαίου Αριστοφάνη, η οποία ως κεντρικά της πρόσωπά, έχει τον Αθηναίο Στρεψιάδη και τον ανώριμο γιό του, τον Φειδιππίδη. Ο Αθηναίος Στρεψιάδης είναι ένας ηλικιωμένος και απαίδευτος άνδρας, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον ρέμπελο γιο του, να φοιτήσει στην σχολή του Σωκράτη, προκειμένου να γίνει καλύτερο άνθρωπος, αλλά εκείνος αρνείται πεισματικά. Έτσι, αποφασίζει να πάει ο ίδιος αντί για τον γιο του, γεγονός, που του αλλάζει ολοκληρωτικά την ζωή. Την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Καραντζάς. (Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρες: 10 και 11 Ιουλίου 2018, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Κανονικό: 20€ Μειωμένο: (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ & παιδικό 6 - 12 ετών): 15€, Προπώληση από 15€).

Παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»: Το έργο «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» είναι μία από τις διαχρονικότερες ελληνικές φαρσοκωμωδίες, η οποία έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές ελλήνων, καθώς το χιούμορ της παραμένει πάντοτε διαχρονικό. Ίσως το βασικό στοιχείο, που καθιστά το συγκεκριμένο ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι, ότι καταφέρνει με όπλο το γέλιο να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα της τότε εποχής. Την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί στην συγκεκριμένη παράσταση. (Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρα: 12 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών).

Παράσταση «Βερβερίτσα» στο θέατρο Δάσους: Η «Βερβερίτσα» είναι η νέα κωμωδία του Νίκου Μουτσινά, η οποία μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία, που γνώρισε στην Αθήνα ξεκίνησε και επίσημα την καλοκαιρινή της περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην παράσταση αυτή μία βερβερίτσα, δηλαδή ένας σκίουρος, γίνεται η αφορμή για μία σειρά πολυάριθμων αστείων, αλλά και τρομοκρατικών γεγονότων. (Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρα: 9 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Τιμή προπώλησης: 17€ Τιμή εισόδου: 20€).

Παράσταση «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ στο θέατρο Κήπου: Το έργο αυτό του Αύγουστου Κορτώ, είναι ένας ύμνος στην αγάπη και στον έρωτα, ο οποίος υπερνικά όλα τα εμπόδια και τις αναστολές. Πρωταγωνίστρια είναι η Ρένα μία ιερόδουλη, η οποία αποφασίζει να διηγηθεί την ιστορία της σε μία ομάδα ρεπόρτερ, «ξεναγώντας» τους νοητά και υποβλητικά, στην Ελλάδα του 20ου αιώνα. Σκηνοθέτιδα της παράστασης είναι η Νικαίτη Κοντούρη. (Διεύθυνση: Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ, Τηλέφωνο: 2310 256775, Μέρα: 11 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Κανονικό: 18€ Φοιτητικό, άνω των 65: 15€ Ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων: 13€).

Παράσταση «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: Ο εννιάχρονος Βικτόρ τη μέρα των γενεθλίων του αποφασίζει να αποτινάξει από πάνω του την ταυτότητα του υποδειγματικού και καλοσυνάτου γιού και να ξεσκεπάσει όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειάς του, τα οποία έρχονται για να συνταράξουν την πλασματική ευτυχία τους. Το έργο αυτό ουσιαστικά, μέσα από το πρόσωπο ενός παιδιού καταφέρνει να επικρίνει τις κοινωνικές συμβάσεις, καθώς και το πρότυπο της αφύσικα ευτυχισμένης οικογένειας. Την σκηνοθεσία της παράστασης την ανέλαβε ο Γιάννης Αναστασάκης. (Διεύθυνση: θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00 (από 11 Ιουλίου 2019), Εισιτήρια: Από 5€ έως 13€, Προπώληση: Πλατεία 8€ - 13€, Εξώστης 8€ - 10€, Σημεία Προπώλησης: Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30, Viva τηλέφωνο 11876, Seven spots, Reload stores).

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη Μονή Λαζαριστών : Ο καταξιωμένος τραγουδιστής και ερμηνευτής με την χαρακτηριστική φωνή και τις πολυάριθμες επιτυχίες, επιστρέφει για ακόμα μία φορά στην πόλη μας, προκειμένου να μας προσφέρει μία εμφάνιση γεμάτη αναμνήσεις και ποιοτικές μουσικές μελωδίες. Στην εμφάνιση αυτή εκτός από παλιές επιτυχίες θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε και κομμάτια από την νέα του δισκογραφική δουλειά, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, με τίτλο «Μπλέξαμε». (Διεύθυνση: Μονή Λαζαριστών, Μέρα: 10 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 10€ (προπώληση έως την Κυριακή 9 Ιουνίου) 12€ (προπώληση από Δευτέρα 10 Ιουνίου) 15€ (ταμείο), Προπώληση: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Κεντρικό εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου, Περίπτερο ΚΘΒΕ (Πλατεία Αριστοτέλους), Σάρωθρον (Κατούνη 17), Seven Spots, Καταστήματα WIND).

Οι UB40 και ο Αντώνης Ρέμος στο θέατρο Γης: Το πιο πετυχημένο Reggae Pop συγκρότημα στον κόσμο και ο Αντώνης Ρέμος, συνεργάζονται για μία συναυλία που θα αφήσει εποχή, συνδυάζοντας τα διαφορετικά μουσικά είδη, που εκπροσωπούν. Στις 8 Ιουλίου λοιπόν, στο θέατρο Γης θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία, η οποία υπόσχεται να σας ξεσηκώσει και να σας μεταδώσει άφθονη καλοκαιρινή διάθεση. (Διεύθυνση: Νταμάρι Τριανδρίας, Τηλέφωνο: 2310288000, 2310206730, Μέρα: 8 Ιουλίου 2019, Ώρα: 21:30, Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής Άνθης

Keywords
θεσσαλονικη, εβδομαδα, σπιτι, national geographic, seven spots, καιρος, βγείτε, ντραμς, instagram, https, nick, fury, μυστήριο, yesterday, blackout, beatles, ελλαδα, ιουνίου, θεατρο, εισιτήρια, αμεα, συγκεκριμένο, νέα, αθηνα, χανθ, εταιρεία, viva, reload, εμφάνιση, κθβε, wind, reggae, pop, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, instagram, γιαννης μπεζος, βγείτε, blackout, reload, αμεα, δουλεια, καριερα, κθβε, κωμωδιες, μουσικη, ντοκιμαντερ, ονειρα, ρεμος, τηλεφωνο, τραγουδια, ωρα, αγαπη, ανθρωπος, αναμνησεις, αποκαλυψη, αφορμη, γεγονος, γελιο, γινει, γινεται, γιου, δευτερα, ευτυχια, εισιτήρια, εμφάνιση, εποχη, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, ευρωπη, ζεστη, ζωη, κεφαλαιο, κωμωδια, μακρια, μηνες, μυστήριο, μονη λαζαριστων, ρεπορτερ, μυστικα, ομαδα, παντα, ουσιαστικα, παιδια, παπακωνσταντινου, πεμπτη, σιγουρα, συγκεκριμένο, σειρα, σκηνοθεσια, σκιουρος, ταυτοτητα, τιμη, τριτη, φεστιβαλ, φυσικα, φωνη, φορα, χανθ, χιουμορ, χαρα, απο δευτερα, beatles, μπεζος, δημητρης, ειδη, fury, ηρωας, https, ιδιαιτερα, υμνος, ιουνίου, κειμενα, κυριακη, nick, μια φορα, national geographic, παιχνιδι, pop, ψυχολογος, reggae, seven spots, spider, θεατρο γης, viva, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα