Με λαμπρότητα και κατάνυξη τα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

18:19 6/1/2018 - Πηγή: seleo

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια.

Στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών, τυχεροί για το 2018 στη Δ.Ε. Συκεών είναι η 12χρονη μαθήτρια ης ΣΤ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Μελπομένη Γωνιάδου, η οποία έπιασε πρώτη τον Σταυρό, και στη Δ.Ε. Νεάπολης ο 53χρονος Νίκος Σιμωνόπουλος, ο οποίος είναι γυμναστής σε Δημοτικό Σχολείο, και αθλητής του πόλο.

Στην τελετή στη Δ.Ε. Νεάπολης χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως

κ.Βαρνάβας, ο οποίος μαζί με το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη άφησαν να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό λευκά περιστέρια, ως μήνυμα ελπίδας για όλον τον κόσμο, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της και η ευρωβουλευτής, και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, μετά τον Όρθρο, τη Θεία λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, η πομπή υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη, κατευθύνθηκαν προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου είκοσι συμπολίτες μας βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του πατέρα Τιμόθεου.

Το Σταυρό έπιασε τελικά ο 26χρονος στρατιωτικόςΑλέξανδρος Γκόλφος ενώ μαζί του βούτηξαν οι Βλαδίμηρος Σπυρίδης, Γεώργιος Πατσέλης, Αλέξης Ιωαννίδης, Χρήστος Λουλούδης, Σταύρος Πανούσης, Μάριος Πανούσης, Μάριος Λώλος, Ηλίας Παπαδογιαννάκης, Παύλος Κοτσάκης, Βέργος Κόλτσος, Νεκτάριος Παπαγολάνης, Ιωάννης Μαυρουδής Κοσμιάδης, Κωνσταντίνος Μάρκου, Ιωάννης Ιωαννίδης, Δημήτριος Μιχαηλίδης, Αθανάσιος Τζίμος, Γρηγόριος Μιχαηλούδης, Νίκος Κοσμίδης, Βασίλης Ουζούνογλου.

Στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, με κάθε επισημότητα, με σεβασμό στην παράδοση και παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας και με συμμετοχή ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Θεοφανείων. Tο πρωί το δημοτικό κολυμβητήριο στο Πανόραμα γέμισε από κόσμο και μικρά παιδιά που τήρησαν το έθιμο των Θεοφανείων και βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Οι Ιερείς που τέλεσαν την πρωινή Δοξολογία για τον Εορτασμό του Αγιασμού των Υδάτων έριξαν δύο Σταυρούς, ενώ στο Ασβεστοχώρι τηρήθηκε για άλλη μια φορά το πανέμορφο έθιμο με το πορτοκάλι και το κυπαρίσσι.

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος παραβρέθηκαν συνολικά 62 κολυμβητές, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό. Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν έφηβοι και ενήλικες, ενώ στη δεύτερη, που έκλεψε και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, πήραν μέρος μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια από τις Ακαδημίες του δημοτικού κολυμβητηρίου, αλλά και νεαροί δημότες.

Νικητής του Σταυρού στην πρώτη ομάδα των ενήλικων ήταν ο 14χρονος Δημήτρης Στεφάνου, που έπιασε το Σταυρό για έκτη φορά, ενώ στους μικρούς κολυμβητές πιο γρήγορη αναδείχτηκε για πρώτη φορά ένα κορίτσι, η 7χρονη Σταματία Νούτσου. Και οι δύο κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και από μια εικόνα του Ιωάννη του Προδρόμου, την οποία πρόσφερε στους νικητές ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έδωσε το παρών του στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα