Μαύρη βραδιά και Ευρώπη τέλος για φέτος για τον ΠΑΟΚ

22:31 28/7/2022 - Πηγή: seleo

Δεν του πήγε τίποτα του ΠΑΟΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λέφσκι Σόφιας και αποκλείστηκε από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Όταν μπήκε στο ρυθμό του παιχνιδιού η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε ένα τέρμα, και δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο με το ματς να ξεφεύγει με τις αποβολές των Αoυγκούστο και Βιεϊρίνια.

Μετά τη μεγάλη περσινή σεζόν όπου έφτασε

στους 8 της ίδιας διοργάνωσης, ο Δικέφαλος έμεινε νωρίς εκτός Ευρώπης.

Ο Σότο Γκράντο έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο στην αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ να την πληρώνει.

Έτσι ξεκίνησαν

Με τον Νάρει στην κορυφή της επίθεσης και 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας. Ο Κοτάρσκι πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, με τους Κάργα και Ίνγκασον κεντρικό αμυντικό δίδυμο, και τους Σοάρες στο αριστερό άκρο της άμυνας και Λύρατζη στο δεξί. Στο χώρο του κέντρου αμυντικά χαφ οι Κούρτιτς και Αουγκούστο, στις πτέρυγες δεξιά ο Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Κουαλιάτα με τον Τιάγκο Ντάντας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Νάρει.

Από πλευράς Λέφσκι Σόφιας ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ παρέταξε τη Λέφσκι στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, με σύστημα 3-4-2-1 και τον Μιχαΐλοφ κάτω από τα δοκάρια. Τριάδα στην άμυνα οι Κόρντομπα, Σούντμπεργκ και Φαν ντερ Κάαπ. Αμυντικά χαφ οι Κράστεφ και Μιλάνοφ, με τους Πετρίς και Γκάλτσεφ σε δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα και τους Γουέλτον και Ρονάλντο πίσω από το μοναδικό προωθημένο Μπάρι.

Κοιμήθηκε και το πλήρωσε

Μέχρι το 15λεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ωστόσο να έχει κάτι αξιοσημείωτο. Πρώτο καλό σουτ του Νάρει στο 16’ ωστόσο δεν ήταν ικανό να δημιουργήσει κάτι, στην εστία του Μιχαΐλοφ.

Στο 24’ ο Λύρατζης έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τον Κοτάρσκι, με τον Ρονάλντο να το εκμεταλλεύεται και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-0 υπέρ των Βούλγαρων.

Εφτά λεπτά μετά (σ.σ. 31’) ο Αουγκούστο έβγαλε ωραία μπαλιά προς τον Νάρει, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να προλαβαίνει τον κίνδυνο.

Στο 42’ ο Πετρίς έκανε το γύρισμα από δεξιά, με τον Κοτάρσκι να μην αφήνει την παραμικρή ευκαιρία για κάτι επικίνδυνο στην εστία του. Το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της Λέφσκι, και τους γηπεδούχους να χάνουν την καλύτερη φάση τους στο 45’ όταν ο Κουαλιάτα βρήκε τον Νάρει ωστόσο η προβολή του τελευταίου έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Μιχαΐλοφ.

Βρήκε γκολ και προσπάθησε     

Με διάθεση να πετύχει ένα γκολ και να κυνηγήσει την ανατροπή μπήκε ο Δικέφαλος στο δεύτερο μέρος, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ανακατεύει την «τράπουλα». Στο 47’ ο Κράστεφ έκανε ένα σουτ κάτω από τα πόδια του Ίνγκασον, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Πέντε λεπτά (σ.σ. 52’) ωραίο γύρισμα του Ντάντας, με τον Νάρει να μην καταφέρνει να βρει και πάλι τη μπάλα.

Στο 56’ ο Μπίσεσβαρ έκλεψε από τον Κράστεφ και έδωσε στον Ντάντας, ο οποίος «εκτέλεσε» πολύ ωραία τον Στοΐλοφ για το 1-1.

Στο 62’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ ο Νάρει προσπάθησε να κάνει το γύρισμα, με τη μπάλα να έχει φύγει εκτός γραμμής.

Τρία λεπτά αργότερα (65’) ο Μιλάνοφ εκτέλεσε το φάουλ και ο Κοτάρσκι με ωραία εκτίναξη μπλόκαρε τη μπάλα, στη γωνία του.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 72’ όταν ο Αουγκούστο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Γουέλντον, έχοντας δει την πρώτη για διαμαρτυρία. Ο Μπίσεσβαρ στο 78’ προσπάθησε να πλασάρει τον Μιχαΐλοφ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ να σημειωθεί πως ένα λεπτό νωρίτερα ο γκολκίπερ της Λέφσκι είχε απομακρύνει με γροθιές φάουλ-γέμισμα του Βιεϊρίνια.

Στο 81’ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έκανε φάουλ στο χώρο του κέντρου και είδε την πρώτη κίτρινη για το μαρκάρισμα του, και δεύτερη σερί αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες. Για διαμαρτυρία αποβλήθηκε από τον πάγκο των γηπεδούχων και ο Γιώργος Τσονάκας.                       

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (66’ Κούτσιας), Ίνγκασον, Κάργας (72’ Σβαμπ), Σοάρες (46’ Βιεϊρίνια) , Αουγκούστο, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα (46’ Μπίσεσβαρ), Ντάντας, Νάρει.

Λέφσκι Σόφιας: Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Μιλάνοφ (86’ Πέτκοφ), Φαν ντερ Κάαπ, Ρονάλντο (82’ Κράεφ), Γουέλντον, Μπάρι.

Πηγή: Thessports.gr

Το άρθρο Μαύρη βραδιά και Ευρώπη τέλος για φέτος για τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα