«Μαγικές» μάσκες μαλλιών με υλικά από την κουζίνα σας

17:21 16/7/2018 - Πηγή: seleo
Το καθημερινό λούσιμο, το στέγνωμα των μαλλιών μας με το πιστολάκι, αλλά και το συχνό βάψιμο είναι οι βασικότερες αιτίες που είναι ξηρά, θαμπά και άτονα.

Ξέρετε όμως, πως υπάρχουν μάσκες μαλλιών, το ίδιο αποτελεσματικές, τις οποίες μπορούμε να ετοιμάσουμε μόνοι μας στο σπίτι;

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να φτιάξεις σπιτική μάσκα για μαλλιά και θα διαπιστώσεις με την πρώτη εφαρμογή τα θαυμάσια αποτελέσματα.

Μάσκα 1: Αυγό

Για κανονικά μαλλιά, χρησιμοποιήστε όλο το αβγό, για τα λιπαρά μόνο το ασπράδι και για τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά μόνο τον κρόκο. Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι

και απλώστε σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Εάν δεν φτάσει, αυξήστε τη δοσολογία. Αφήστε το για 20 λεπτά, ξεπλύνετε με κρύο νερό (για να μη γίνει το κεφάλι σας ομελέτα) και στη συνέχεια λουστείτε. Εφαρμόστε τη συνταγή με όλο το αβγό ή μόνο με τον κρόκο μία φορά τον μήνα. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο το ασπράδι, εφαρμόστε τη συνταγή κάθε 2 εβδομάδες.

Μάσκα 2: Γιαούρτι

Πάρτε 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (ή sour cream) και κάντε μασάζ σε νωπά μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό και στη συνέχεια κρύο νερό και ξεπλύντε τα μαλλιά σας με σαμπουάν. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε 2 εβδομάδες.

Μάσκα 3: Μέλι

Τρίψτε περίπου 1/2 φλιτζάνι μέλι σε καθαρά, νωπά μαλλιά και αφήστε το για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να κάνετε πιο εύκολη την εφαρμγή του. Για μαλλιά που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από τον ήλιο, ανακατέψτε μέλι με 1-2 κουταλιές της σούπας αβοκάντο ή κρόκο αυγού (πλούσια σε πρωτεΐνη). Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά το μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα