Κατερίνα Νοτοπούλου: Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια

10:37 7/9/2018 - Πηγή: seleo
Την πρώτη της συνέντευξη παραχώρησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, ως Υφυπουργός εσωτερικών, μετά την παραλαβή του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Η υφυπουργός, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «ακροδεξιά» επίθεση προς τις γυναίκες και όχι προς το πρόσωπό της και μίλησε για όσα ακούστηκαν ότι ήταν καθαρίστρια.

«Η επίθεση που δέχτηκα δεν ήταν προσωπική, αλλά στην

κυβέρνηση και κυρίως στη νέα γενιά και στις γυναίκες γι' αυτό την χαρακτηρίζω ακροδεξιά. Γνωρίζουμε πως πολλοί πολιτεύονται με λάσπη. Με προβληματίζουν τα fake news να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κα Νοτοπούλου διέψευσε δημοσιεύματα που μιλούσαν για «φωτογραφικό διορισμό» στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια», είπε.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρώτη της επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2010 ήμουν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα εργαζόμουν. Ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010. Μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ γνώρισα πως ο ίδιος παίρνεις και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Οι άνθρωποι της γενιάς μου δεν είχαμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε μακροπρόθεσμα. Έπρεπε να διασώσουμε τις δικές μας ζωές». Ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάληψη της διεύθυνσης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα, το 2016. «Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός στρέφει την προσοχή και την ενέργεια στη Θεσαλονίκη. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση και ευθύνη. Δύο διαφορετικές δομές το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το γραφείο του πρωθυπουργού», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε εξάροντας το έργο του γραφείου της: «Σε λίγο ολοκληρώνεται το Μετρό και δεν θα είναι ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη. Το αεροδρόμιο προχώρησε. Η Θεσσαλονίκη με την παρουσία του πρωθυπουργού λογίζεται πλέον ως επικοινωνιακός κόμβος. Το κράτος των Αθηνών ήθελε μία υποβαθμισμένη Θεσσαλονίκη, μία Θεσσαλονίκη υπό. Ήδη η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν μπει σε πολύ διαφορετική τροχιά. Ας δούμε πώς ήταν η περιοχή πριν από τρία χρόνια. Στην επόμενη ΔΕΘ θα γίνουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Στόχος μας είναι το υπουργείο να ανακτήσει την αξιοπιστία κια τη δυναμική του. Να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να κτίσουμε το δημοκρατικό μέτωπο, εγώ το λέω και ανοιχτοσιάς, βάζοντας μπροστά το μέτωπο της εργατιάς».

Σε ερώτηση για το αν απέφευγε τα ΜΜΕ, δήλωσε ότι «δεν νιώθω ότι ήμουν κεκλεισμένων των θυρών και ότι ήμουν μακριά από τον κόσμο. Η δουλειά μου ήταν να φέρρω σε πέρας τα ζητήματα που προέκυπταν και όχι να δίνω συνεντεύξεις».

Αναφερόμενη στην πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την ένταξή της στην κυβέρνηση, είπε: «Γνωρίζουμε τους χυδαίους τρόπους που πολιτεύονται και τη λάσπη. Ήταν πρωτίστως μία επίθεση στους νέους, στη νέα γενιά και ιδιαίτερα κατά των γυναικών. Προφανώς υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο πίσω από τις επιθέσεις. Για μας ήταν μία ακροδεξιά επίθεση και την απάντηση τους την έδωσε πολύς κόσμος. Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Πατουλίδου για τη στάση που κράτησε. Αυτό που μας προβληματίζει είναι η ταχύτατη διάδοση των fake news. Αν θυμάμαι καλά, οι αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν το 2014. Τότε υπήρξαν εκπρόσωπός του. Θα ήταν τιμή μου αν το 2012 είχα εργαστεί ως καθαρίστρια. Είχα όμως εργαστεί στο περίπτερο τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν φωτογραφική η τοποθέτηση».

Ενώ για την συμφωνία των Πρεσπών και τις τελευταίες δηλώσεις Νίμιτς ανέφερε «έχουν παρερμηνευτεί τα λεγόμενα του κ. Νίμιτς. Είπε ότι είναι μία ιστορική ευκαιρία. Είναι μία εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία. Είναι μία μεγάλη διπλωματική ευκαιρία. Λύθηκε μία υπόθεση που ταλάνιζε πολλά χρόνια την περιοχή. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να φύγει η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη από τα προβλήματα του παρελθόντος. Κατανοούμε τις αντιδράσεις. Η Μακεδονία είναι εδώ. Όλα διασφαλίζονται με την υλοποίηση της συμφωνίας. Δεν υπάρχουν διεκδικήσεις, ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Κάθε συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και από τις δύο πλευρές και αυτό που κατοχυρώσαμε είναι ότι η γλώσσα εντάσσεται στις σλαβικές και ότι είναι Βόρεια Μακεδονία».



Keywords
Τυχαία Θέματα