Κατεδαφίστηκε ένα από τα τελευταία παλιά αρχοντικά της Θεσσαλονίκης (φωτό)

11:46 20/10/2018 - Πηγή: seleo
Θλίψη στους κατοίκους της περιοχής σκόρπισαν οι εικόνες ενός σκαπτικού μηχανήματος στην αυλή ενός από τα τελευταία αρχοντικά της Θεσσαλονίκης που βρισκόταν στην

συμβολή των οδών Μαρτίο με Αλκμήνης. Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ομάδα "Άγνωστη Θεσσαλονίκη" προκάλεσαν εκατοντάδες αντιδράσεις. Δείτε τι έγραψαν τα μέλη της ομάδας καθώς και τις φωτογραφίες:

"Το τελευταίο (νομίζω) μονόροφο σπίτι με κήπο της Μαρτίου

δυστυχως κατεδαφίστηκε. Η πόλη έχασε ένα ακόμη στολίδι. Τί κρίμα που οι ιδιοκτήτες δεν το κράτησαν..."

"Πώς πεθαίνουν τα σπίτια: Πριν δεκαπέντε περίπου μέρες πέθανε, σε ηλικία 99 ετών η ιδιοκτήτρια της «οικίας Μανδρινου», της τελευταίας καλοσυντηρημένης μονοκατοικίας της περιοχής. Μονοκατοικίας με κήπο ανθισμένο ακόμα και τον χειμώνα, με τα τριαντάφυλλα, τα γιασεμιά, τα χρυσάνθεμα, τα γαρύφαλλα, τα οπωροφόρα, την κρήνη, την "γυναίκα", τον κηπουρό, τις γάτες και βεβαίως την αρχόντισσά του. Την κηδεία ακολούθησε το άδειασμα του σπιτιού. Σήμερα, 19 Οκτώβρη στην γειτονιά ηχούσαν οι κραυγές της σύνθλιψης των τοίχων. Τα σπίτια και οι κήποι ακολουθούν τη μοίρα των ανθρώπων και της εποχής τους. ΥΓ: Οι γάτες ήδη μετανάστευσαν"

"Δυστυχώς ένα από τα τελευταία παλιά αρχοντικά, έπεσε. Μαρτίου με Αλκμήνης γωνία. Σίγουρα οι ιδιοκτήτες θάχουν τους λόγους τους αλλά ήταν ένα στολίδι ανάμνηση άλλων ωραίων εποχών."

Keywords
Τυχαία Θέματα