Κάνεις μετακόμιση; Τι να κρατήσεις & τι να αντικαταστήσεις!

12:38 1/11/2022 - Πηγή: seleo

Στη ζωή, οι αλλαγές μπορεί να έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά πολλές φορές μπορεί και να τις οργανώσεις, ώστε να προχωρήσεις σε κάτι πολύ καλύτερο για την καθημερινότητά σου. Ένα τέτοιο βήμα αλλαγής είναι και η μετακόμιση, η οποία αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία, ακόμη κι αν χρειαστείς να μεταφέρεις τη ζωή και τα υπάρχοντά σου, στο επόμενο τετράγωνο. Η δυσκολία έγκειται πάντα στην οργάνωση των πραγμάτων, αλλά και στην τελική επιλογή για το αν χρειάζεσαι όλα αυτά που έχεις ή αν είναι ανάγκη να τα αντικαταστήσεις με καινούρια!

Παρακάτω ετοιμάσαμε για ‘σένα μια λίστα με πράγματα

που αξίζει να κρατήσεις και με αυτά που θα προτείναμε να αντικαταστήσεις.

 Φωτιστικά…Αντικατάσταση τώρα!

Τα φωτιστικά είναι αναγκαίο να αλλάξουν σε μια ενδεχόμενη μετακόμιση, καθώς ο τρόπος που διαχέεται το φως, επηρεάζεται από χώρο σε χώρο. Επίσης, είναι καλό να αλλάξεις το φωτιστικό σου, όταν έχει φθαρεί από τον χρόνο και δεν προσφέρει το ιδανικό αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει συνήθως με τα επιδαπέδια φωτιστικά. Στην περίπτωση αυτή, προτείνουμε να επιλέξεις νέα, μοντέρνα στυλ που θα ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του νέου σπιτιού και δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τον παλιό σου χώρο. Έξυπνες επιλογές αποτελούν τα φωτιστικά με led φωτισμό αλλά και ο κρυφός φωτισμός σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως πίσω από τα κάδρα ή την τηλεόραση. Μην παραλείψεις να αντικαταστήσεις και το επιδαπέδιο φωτιστικό σου, τοποθετώντας το δίπλα στη βιβλιοθήκη ή στην αγαπημένη σου πολυθρόνα.

 Ώρα για αλλαγή σε λευκά είδη

Μια κατηγορία που αξίζει να αντικαταστήσεις κατά την περίοδο της μετακόμισης είναι και τα λευκά είδη που έχεις στο σπίτι. Η πιο έξυπνη κίνηση βρίσκεται στο αναγκαίο declutter που θα κάνεις, ώστε να καταλήξεις σε αυτά που μπορείς να κρατήσεις αλλά και σε εκείνα που πρέπει να πεις «αντίο» για πάντα! Αφού περάσεις αυτή τη διαδικασία, αξίζει να επενδύσεις σε λευκά είδη υψηλής ποιότητας αλλά και σε brands που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη. Τα βασικά που θα χρειαστείς είναι κυρίως βαμβακερά σεντόνια και πετσέτες, καθώς και μαξιλαροθήκες και παπλωματοθήκες, για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Μην ξεχάσεις επίσης τα καλύμματα για κρεβάτι και καναπέ, καθώς και ένα καλό τραπεζομάντηλο. Αν θέλεις να πάρεις κάποιες ιδέες, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη συλλογή της parousiasi.gr.

Είδη μπάνιου

Για λόγους υγιεινής αλλά και αισθητικής, θα ήταν καλό να αλλάξεις και κάποια είδη μπάνιου, με την μετάβαση στον νέο σου χώρο. Απόφυγε να πάρεις μαζί σου τα παλιά αντικείμενα μπάνιου, καθώς η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και αξίζει να ακολουθήσεις το ρητό μπαίνοντας στο σπίτι με ολοκαίνουρια είδη μπάνιου. Επένδυσε σε προϊόντα όπως αξεσουάρ μπάνιου αλλά και σε ένα καλό κάδο και πιγκάλ. Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις και την θήκη κρεμοσάπουνου, με ένα ολοκαίνουριο σετ που θα ταιριάζει στο νέο σου μπάνιο και με ένα νέο boho καλαθάκι για τα άπλυτα ρούχα.

Αντικείμενα που αξίζει να κρατήσεις

Όπως προαναφέραμε, σε μια μετακόμιση υπάρχουν και στοιχεία ή αντικείμενα που αξίζει να κρατήσεις. Αυτά είναι κυρίως τα μεγάλα και καλής ποιότητας έπιπλα, όπως ο καναπές αλλά και το κρεβάτι, καθώς και άλλα είδη όπως το σύνθετο τηλεόρασης και η τραπεζαρία. Αυτά τα αντικείμενα είναι συνήθως μεγάλης αξίας και καλής ποιότητας, οπότε και δεν συντρέχει λόγος να προβείς σε αλλαγές τους. Μια έξυπνη κίνηση είναι η αλλαγές διακόσμησής τους στον χώρο, με νέες πινελιές και μικρές προσθήκες που θα σε κάνουν να δεις το νέο σπίτι με άλλο μάτι!

Αν λοιπόν μετακομίζεις, είναι η στιγμή να τσεκάρεις τι θα χρειαστείς και τι όχι, στη νέα σου αρχή. Κάνε τη λίστα με τις ανάγκες της καινούριας σου κατοικίας και ακολούθησε τις ιδέες μας για πλήρη ανανέωση. Καλή αρχή!

Το άρθρο Κάνεις μετακόμιση; Τι να κρατήσεις & τι να αντικαταστήσεις! εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα