Καμμένος από Θεσσαλονίκη: «Τώρα τελευταία μας προέκυψαν και οι Μακεδονοκλάστες»

13:17 21/10/2018 - Πηγή: seleo
«Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή» είπε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, στη Θεσσαλονίκη.

Στο Μακεδονικό και στη Συμφωνία των Πρεσπών στάθηκε ιδιαίτερα ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του. ««Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην

κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου ερθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Οταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε, ενώ σχολίασε και κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ , χαρακτηρίζοντας τους «Μακεδονοκάστες»: «Τώρα τελευταία μας προέκυψαν και οι Μακεδονοκλάστες, μια καινούρια κατηγορία. Αφού τους διορίσαμε - χωρίς να είναι βουλευτές- ακόμα και σε Υπουργικό θώκο. Σας ζητάω συγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στο κόμμα. Σας το υπόσχομαι. τελειώσανε. Καλό ταξίδι. Θα προχωρήσουμε. Και έντιμα και καθαρά και δημόσια».

Ο Πάνος Καμμένος, επισήμανε πως η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα μια «εντιμη και ανοιχτη συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία». «Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά» και συμπλήρωσε: «Οπως είπε ο Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησ ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο ή τον Μάιο. «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά» ανέφε ο Πάνος Καμμένος.

Το συνέδριο των ΑΝΕΛ είναι σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α΄) στη ΔΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα