Κ. Ζιούτα στο Seleo.gr: "Ζητούμενο πλέον αποτελεί η επιστροφή στην κανονικότητα"

17:46 1/7/2019 - Πηγή: seleo
Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Ζιούτα, μιλά στο Seleo.gr για τους λόγους που την ώθησαν να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή και για…

Συνέντευξη στην Θεοδώρα Απότα

Προέρχεστε από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την κεντρική πολιτική σκηνή;

Καταρχήν η ίδια η ιδέα του Μητρώου Στελεχών και η πρόταση

που προέκυψε κατά τη διαδικασία της αξιολόγησής μου, με προέτρεψε να ασχοληθώ με τα κοινά. Ανήκα πάντα ιδεολογικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δεν αποτελούσα όμως μέλος του κόμματος με τη στενή έννοια του όρου. Για μένα ήταν τεράστιο βήμα προόδου για την πολιτική η πρωτοφανής απόφαση του Κ. Μητσοτάκη, να προτείνει για πρώτη φορά στους πολίτες που αποζητούν την ανανέωση, να αναζητήσουν εκπροσώπους έξω από τον κομματικό μηχανισμό, σε άτομα που έχουν τη διάθεση αλλά και τα απαραίτητα προσόντα να προσφέρουν στην ανόρθωση της χώρας. Το καθοριστικό γεγονός για να σηκωθώ από τον καναπέ και να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Κ. Μητσοτάκη και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης και της χώρας, ήταν και η αγωνία μου για όσα τραγικά συνέβαιναν στη χώρα κυρίως μετά το 2015 με τα capital controls, την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων αλλά και λαθρομεταναστών αλλά και την εθνομηδενιστική στάση της κυβέρνησης.

Τι πιστεύετε ότι έχει περισσότερο ανάγκη η χώρα την τρέχουσα χρονική περίοδο;

Σίγουρα χρειάζεται αλλαγή στην οικονομική πολιτική προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για ανάπτυξη. Φορολογικές ελαφρύνσεις, απελευθέρωση των επενδύσεων από τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις της πρώτης φορά αριστερά, πραγματική προστασία των εργαζομένων, μέριμνα για την απόδοση συντάξεων αλλά και έλεγχος και αυστηρότητα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές του Δημοσίου. Αυτό όμως που χρειάζεται ακόμα περισσότερο από τα παραπάνω είναι η σοβαρότητα στη διακυβέρνηση της χώρας και η ασφάλεια στην καθημερινότητα μας.

Ποιο το μήνυμα σας στους πολίτες που σκέφτονται να μην προσέλθουν στις κάλπες;

Να μη δώσουν το δικαίωμα στους πολίτες που θα προσέλθουν στην κάλπη να αποφασίσουν και για αυτούς. Ο θυμός ή η απογοήτευση δεν αποτελούν δικαιολογία για αποχή. Πρέπει ο καθένας μας να φερθεί με υπευθυνότητα και να πάρει θέση τη δύσκολη αυτή στιγμή για τον τόπο.

Πώς πιστεύετε ότι θα καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία στη χώρα μας και η εξάλειψη του φαινόμενου της φυγής νέων στο εξωτερικό;

Επειδή αναφερθήκατε στην αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας και ως τέτοια θεωρώ την εύρεση εργασίας με αξιοπρεπή μισθό και όρους και όχι απλά τη στατιστική μείωση της με αστείους μισθούς και με όρους ημιαπασχόλησης, αυτή μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από την ανάπτυξη, την απελευθέρωση των επενδύσεων, την επιδότηση της εργασίας κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως της ανεργίας, αλλά και τον έλεγχο των όρων εργασίας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι όροι πρέπει να είναι καθαροί και για τους εργοδότες και για τους εργαζόμενους και να τηρούνται. Όσο αφορά δε τη φυγή των νέων μας θεωρώ ότι για την αποτροπή της δεν αρκούν μόνο όλα τα παραπάνω σχετικά με την αποτελεσματική μείωση της ανεργίας αλλά απαιτείται να δημιουργηθεί και μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη-Κράτους. Οι νέοι μας αλλά και όλοι εμείς πρέπει να αισθανθούμε ότι το Κράτος λειτουργεί για όλους. Αυτό είναι που θα δώσει όραμα και ελπίδα στα παιδιά μας και θα προτιμήσουν να μείνουν και να παλέψουν μέσα στη χώρα τους, κοντά στις οικογένειες τους δίπλα στους φίλους τους. Αυτό είναι το στοίχημα για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα στη Θεσσαλονίκη; Ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες ως βουλευτής;

Όσο αφορά την ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης που αποτελεί και την εκλογική μου περιφέρεια θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στα προβλήματα και τις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα αλλά και στην ασφάλεια, ζήτημα που αφορά άλλωστε όλη τη χώρα. Σε περίπτωση δε που εκλεγώ ως νέα βουλευτής και πολιτικός θεωρώ ότι θα πρέπει να βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας που εκπροσωπώ ούτως ώστε να γίνομαι κοινωνός των ζητημάτων που τους απασχολεί στην κεντρική διοίκηση. Ειδικότερα ως νέος βουλευτής θα επιδιώξω να βοηθήσω στην επίλυση παθογενειών στο τομέα της κοινωνικής ασφάλισης που υπηρετώ εδώ και 16 χρόνια.

Ποιο είναι το πλάνο σας για την πόλη σε βάθος τετραετίας;

Δυστυχώς ζητούμενο πλέον αποτελεί η επιστροφή στην κανονικότητα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτή την πόλη και οι συνθήκες είναι χειρότερες από τότε που ήμουν φοιτήτρια. Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και οι συγκοινωνίες είναι τα μεγάλα στοιχήματα. Είναι τραγικό, αλλά πλέον τα αυτονόητα έχουν γίνει ζητούμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα