Η ηθική του Ζέρβα αποκλείει τους κόλακες, και τους αερόλιθους

10:01 5/6/2019 - Πηγή: seleo
Άλλα ήθη από τα συνηθισμένα προάγει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και αυτό που τον χαρακτηρίζει από τις πρώτες του κινήσεις είναι η δικαιοσύνη.

Μια δικαιοσύνη που δείχνει να αποτελεί ένα εξέχων στοιχείο του χαρακτήρα του. Λίγες μόνο ώρες μετά την εκλογική του επιτυχία έδειξε ήδη τις επιλογές του δηλώνοντας ιεραρχικά «ένα ευχαριστώ» προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους δημοσιογράφους της πόλης που τον στήριξαν και μάλιστα ανιδιοτελώς.

Η πρώτη συνέντευξη του δόθηκε ένα 24ωρο

μετά την εκλογή του στη Βεργίνα τηλεόραση και στους δημοσιογράφους Φένια Κλιάτση και Στέργιο Καλόγερο ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΤΛΑΣ TV και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κανελάκη. Η παρουσία του κυρίου Ζέρβα στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης αποτελούσε την τρίτη επιλογή δύο μέρες, μετά τις εκλογές και αφού ήδη εμφανίστηκε σε όλα τα πανελλαδικά τηλεοπτικά δίκτυα. Η επιλογή αυτή όμως δεν ήταν τυχαία αλλά έχει συγκεκριμένα αίτια.

Eίναι ήδη γνωστό ότι η διοίκηση και οι επιτελείς των Δημοτικών μέσων όχι απλώς δεν τήρησαν προεκλογικά τις ισορροπίες με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά τον αγνόησαν επιδεικτικά έως και τον πολέμησαν. To κλίμα αυτό όμως επιχείρησαν να το αντιστρέψουν κατά την χθεσινή παρουσία του στις εγκαταστάσεις του καναλιού. Λίγο πριν εισέλθει στο στούντιο και ενώ βρισκόταν στους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου εκτυλίχθησαν σκηνές μελιστάλακτες πέραν του δέοντος από αυτούς που τον καρατόμησαν, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον του, αυτή η ξαφνική αλλαγή τον έκανε αρχικά να νιώσει αμήχανα ενώ αργότερα εξεπλάγην. Το ίδιο περιβάλλον ωστόσο μας πληροφορεί ότι ανάλογες συμπεριφορές δεν αποτελούν στοιχεία του χαρακτήρα του.

Είχε ήδη προηγηθεί προεκλογικά η διαμαρτυρία του συνδυασμού του προς τη διοίκηση της ΤV 100 για την ανισότητα προβολής μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ενώ στο παρελθόν είχε επισημανθεί και ο δημοσιογραφικός αποκλεισμός του μετά την αποχώρηση του από τη διοίκηση Μπουτάρη. Και ενώ σχεδόν κανείς στην ΔΕΠΘΕ δεν πόνταρε στην εκλογή Ζέρβα πλην ελαχίστων, άρχισαν οι προσπάθειες δημοσιογράφων που τον υποτίμησαν για τις μεγάλες «κολοτούμπες» προς το μέρος του. Και αυτό προκύπτει εκτός των άλλων και από την επικοινωνία που επιχείρησαν ορισμένοι να έχουν με τους επιτελείς του για να τον πείσουν ότι μπορούν να είναι οι καλύτεροι σε ότι εκπροσωπούν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του seleo.gr o στενός κύκλος του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης δέχθηκε ήδη χλιαρές προτάσεις από εργαζόμενους που δήλωσαν «πρόθυμοι» να τον ενημερώσουν για τον τρόπο λειτουργίας του σταθμού. Με λίγα λόγια ορισμένα πρόσωπα επιχείρησαν να προλάβουν πρώτοι να μιλήσουν υπέρ ή κατά όσων θα είναι δεύτεροι, ή όσων θα αποφύγουν αυτή τη διαδικασία.

Κατά σύμπτωση όμως τα δυο πρόσωπα που σημείωσαν πρωτιά, είναι τα ίδια που συμμετείχαν με άλλους πριν από οκτώ χρόνια σ ένα κλειστό τραπέζι του Γιάννη Μπουτάρη και εκεί «έθαψαν» τους μέχρι τότε «κολλητούς» από την απερχόμενη διοίκηση για να κερδίσουν την εύνοια του.

Με φόντο λοιπόν τις συγκριμένες μεθόδους που είναι ήδη γνωστές στο περιβάλλον του νέου δημάρχου βεβαιώνεται ότι η ηθική Ζέρβα δε συμβαδίζει με όλα αυτά και για να ακριβολογήσουμε περισσότερο αποτελεί ουτοπία αν ορισμένοι πιστεύουν ότι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έχει συμβούλους με κριτική ματιά και άποψη. Όσο για το σχεδιασμό της πολιτικής του, αυτός απέχει από στρατηγικές που αναγάγουν την κολακεία και τη συγκεκριμένη «προθυμία του παρελθόντος» σε τακτικές του σήμερα.

Σχολιαστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα