Η φύση σε όλο της το μεγαλείο. Φωτογράφος καταγράφει το ξέσπασμα καταιγίδας. (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

13:16 9/12/2017 - Πηγή: seleo

Οι τροπικές καταιγίδες που πλήττουν διάφορες περιοχές του κόσμου αποτελούν ευκαρία για την απαθανάτιση εντυπωσιακών εικόνων.Σε ορισμένες, όμως, περιπτώσεις, όταν τα ηλεκτρικά φορτία είναι ιδιαίτερα έντονα και δυνατά, τότε τα πλάνα που μας χαρίζει η «μητέρα φύση» αποτελούν έργα τέχνης, κυριολεκτικά.

Έτσι, ο φωτογράφος Geoff Green, όταν βρέθηκε μπροστά σε μία μία αντίστοιχη περίσταση, δεν έχασε χρόνο και τράβηξε μερικά εκπληκτικά βίντεο και καρέ, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της φύσης.

Τα μοναδικά

πλάνα τραβήχτηκαν στην περιοχή Κίμπερλι της βορειοδυτικής Αυστραλίας, όταν η τροπική καταιγίδα «Ντάλια» πλησιάζε στις ακτές της χώρας και απεικονίζουν τις ηλεκτρικές εκκενώσεις της συσσωρευμένης ενέργειας της καταιγίδας.

Όπως, σημειώνουν οι μετεωρολόγοι, πάντως, αντίστοιχα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα συχνά στις περιοχές του τροπικού κύκλου, καθώς οι θερμές αέριες μάζες ευνοούν την ανάπτυξη και το ξέσπασμα τέτοιων τροπικών ηλεκτρικών κυκλώνων.

Τέλος, σημειώνουν ότι το ασφαλέστερο σημείο για να προφυλαχθεί κάποιος εν μέσω της καταιγίδας είναι μέσα σε κάποιο όχημα αλλά επουδενί κάτω από δέντρα ή σε κάποιον ανοιχτό χώρο.

{youtube}URtbAmSOrtg{/youtube}

gazetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα