Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο Καϊμάκτσαλάν

11:30 11/2/2018 - Πηγή: seleo

Εντοπίστηκαν οι δύο τουρίστες οι οποίοι αγνοούνται από το μεσημέρι του Σαββάτου στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν).


Η επιχείρηση εντοπισμού τους ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι και διεκόπη το βράδυ εξαιτίας της έντονης χιονοθύελλας στην περιοχή, ενώ από το πολύ νωρίς σήμερα το πρωί 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από την Π.Υ. Έδεσσας, τη Π.Υ Αριδαίας και τη 2η Ε.Μ.Α.Κ. ξεκίνησαν και πάλι τις προσπάθειες εντοπισμού των τουριστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις έρευνες συμμετέχουν και δύο άτομα από το χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα το βουνό.

Την ίδια

ώρα πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι τουρίστες βρέθηκαν νεκροί, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι αγνοούμενοι δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Οι αγνοούμενοι είναι ανδρόγυνο από τη γειτονική πΓΔΜ, οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδα πεζοπόρων αλλά φαίνεται ότι κάποια στιγμή έχασαν τον προσανατολισμό τους και αποκόπηκαν από την υπόλοιπη ομάδα.

Οι προσπάθειες που γίνονται να εντοπιστούν μέσω κάποιου στίγματος από τα κινητά τους τηλέφωνα δεν έχουν προς το παρόν αποδώσει και σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα