Για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση πόρων κατηγορεί τον Ζέρβα η αντιπολίτευση

17:16 15/3/2022 - Πηγή: seleo

Θύελλα έντονης κριτικής κατά της διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ξέσπασε χθες, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την διοίκηση για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση πόρων.

«Στο όνομα αποτελεσματικότητας θυσιάστηκε και η χρηστή διοίκηση αλλά και η σωστή αξιοποίηση των πόρων των δημοτών και αυτό έχει σημασία αυτή την περίοδο που τα οικονομικά δεδομένα είναι σφιχτά», είπε

ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Ανδρέας Κουράκης. Ο ίδιος κατηγόρησε τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση πόρων, αναφερόμενος στις απευθείας αναθέσεις προμηθειών, λέγοντας ότι αυτές δίνονται με μικρή έκπτωση και ο δήμος προμηθεύεται υλικά πολύ ακριβά.

Η  επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, τόνισε ότι «επιλέξατε ως διοίκηση να ακυρώσετε ή να σταματήσετε όλα τα έργα από την προηγούμενη διοίκηση. Το χειρότερο όμως ότι αφήσατε να χαθούν εξασφαλισμένοι πόροι που θα πήγαιναν σε έργα τα οποία θα άλλαζαν τη ζωή των Θεσσαλονικέων». «Δεν ήταν απλά ένας χαμένος χρόνος για τη Θεσσαλονίκη αλλά μια χαμένη περίοδος για την πόλη, μας γυρίζετε σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε», πρόσθεσε η ίδια.

«Οι συνεδριάσεις των τελευταίων χρόνων έχουν μέσο όρο διάρκειας τα 29 λεπτά. Σε 40 δευτερόλεπτα κρίνονται και λαμβάνονται οι πιο σοβαρές αποφάσεις που αφορούν τον δήμο Θεσσαλονίκης» είπε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Σταύρος Καλαϊτζίδης. Ο ίδιος έκανε λόγο πως  «βγαίνουν κατά συρροή διαγωνισμοί με μυστήριες επιλογές».

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ξεκαθάρισε ότι «διαφωνούμε με το περιεχόμενο των πράξεων της Οικονομικής Επιτροπής».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, επικεφαλής της «Οικολογία Αλληλεγγύη», είπε ότι για την διοίκηση Ζέρβας ότι  «μέσα στο 2021 πήρε 1.304 αποφάσεις και στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής περιορίζεται μόνο στις αναφορές του νόμο. Για το περιεχόμενο μηδέν. Τυπικά οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν να κρίνουν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης είπε ότι  τα όσα ακούστηκαν ήταν από… κακεντρέχεια.

Το άρθρο Για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση πόρων κατηγορεί τον Ζέρβα η αντιπολίτευση εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα