Για 4 ώρες ο Αλέξης Τσίπρας έκανε βόλτες στη ΔΕΘ – Όλα όσα έγιναν (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

17:49 8/9/2018 - Πηγή: seleo
Συζητήσεις με startupers, συναντήσεις με φορείς και υπουργούς και συνομιλίας με επιχειρηματίες και εκπρόσωπους κολοσσών από την Αμερική.

Φέτος, για πρώτη φορά, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την διοίκηση της ΔΕΘHelexpo ήταν για τις 9:00 το πρωί, ενώ τα προηγούμενα χρόνια γινόταν στις 10:00. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός, ήρθε ακόμα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο, λίγο πριν το ρολόι δείξει

9:00.

Στην συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΕΘHelexpo, Τάσος Τζήκας, έθεσε στον Αλέξη Τσίπρα το ζήτημα της ανάπλαση της ΔΕΘ και τότε υπήρχε και η άτακα από τον Πρωθυπουργό για την πορεία του ΠΑΟΚ και το Europa League. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζήκας είπε στον Αλέξης Τσίπρα: «Με τον νέο εκθεσιακό χώρο θέλουμε να μπούμε στο Champions League!» και ο Πρωθυπουργός απάντησε «στο Europa League μπήκατε...», κάνοντας ουσιαστικά αναφορά στον ΠΑΟΚ, τον οποίο υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΕΘ.

Στις 9:30, ο Αλέξης Τσίπρας, βγήκε από τα γραφεία της ΔΕΘ – Ηelexpo και άρχισε την βόλτα στα περίπτερα, που διήρκεσε έως τις 13:00. Ο Αλέξης Τσίπρας πέρυσι έκανε 3 ώρες βόλτες στα περίπτερα, σπάζοντας το ρεκόρ κάθε Πρωθυπουργού και φέτος το ξεπέρασε πάλι, κατά μισή ώρα.

Στη ΔΕΘ, περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ για να διαμαρτυρηθούν κρατώντας πανό. Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν τον Πρωθυπουργό. Ενώ, υπήρχε μια ομάδα ατόμων που φώναζε υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και τον χειροκροτούσε.

{youtube}3-CMAv4_598{/youtube}

Στην είσοδο του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων, τον περίμενε ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίον έκαναν βόλτα μαζί στο περίπτερο και είδαν επίδειξη καταδρομών.

{youtube}F2T9gCdVs54{/youtube}

Στη συνέχεια o Aλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το περίπτερο 15. Στάθηκε στα περίπτερα του ΣΕΒΕ, της ΕΥΑΘ, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Μετρό, των ΕΛΤΑ κ.α.

Στο περίπτερο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τον ενημέρωσαν ότι σύντομα τα λεγόμενα «λευκά» χωριά θα αποκτήσουν σήμα για τηλεόραση. Ο Πρωθυπουργός αστειευόμενος, είπε ότι το δικό του χωριό«ευτυχώς έχει».

Στην συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Χαμπίδης συζήτησαν το νέο σχέδιο για την Κεντρική Αγορά. Ο Αλέξης Τσάπας τον ρώτησε πως θα το χρηματοδοτήσουν και του απάντησε, ο κ. Χαμπίδης μέσω ΕΣΠΑ και των αποθεματικών που έχουν. Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε «Έτσι, ξοδέψτε και τίποτα».

Μια από τις όμορφες στιγμές, ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε μπάσκετ με δυο μικρά παιδιά, έξω από το περίπτερο 14.

{youtube}V1olB8lUf9M{/youtube}

Έπειτα, πήγε στο περίπτερο 13, για τα εγκαίνια του περιπτέρου που είναι αφιερωμένο στις ΗΠΑ. Εκεί περπάτησε ανάμεσα στα περίπτερα του Facebook, της Google, της TEXAN και άλλων μεγάλων εταιρειών.

Στο περίπτερο της ONEX, Shipyards, o επικεφαλής της εταιρείας, Πάνο Ξενοκώστας, έκανε πρόταση στον Αλέξη Τσίπρα για εξαγοράς Σκαραμαγκά και Ελευσίνας από την αμερικανική εταιρεία, η οποία ήδη αποκτά μέσω του άρθρου 106 το Νεώριον Σύρου. Η πρόταση αναμένεται να προχωρήσει μέσω της διαδικασίας του ειδικού διαχειριστή που έχει τοποθετηθεί στα ΕΝΑΕ.

Ο κ. Ξενοκώστας έδωσε δυο πλακέτες στον Αλέξη Τσίπρα και στον Γουίλμπουρ Ρος.

Στο περίπτερο της Coca Cola, παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό πρωτοποριακό πρόγραμμα Zero Waste και τον εκτυπωτή 3D.

{youtube}3pz5CjVmpAY{/youtube}

O Αλέξης Τσίπρας, συνάντησε και τους Έλληνες startupers που ήρθαν με τρένο στη Θεσσαλονίκη και μίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, τονίζοντας ότι θα τους στηρίξει.

Στο περίπτερο της αστυνομίας, δώρισαν στον Αλέξη Τσίπρα σπαθί αξιωματικών.

{youtube}wbXI9J0454c{/youtube}

Ενώ, η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα, έκλεισε με μια εντυπωσιακή καταρρίχηση από άντρες της ΕΜΑΚ.

{youtube}U5gR1ur8q4Q{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα