Γ. Οικονόμου σε ερώτηση του seleo.gr: Καμία μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Πώς το αιτιολόγησε

15:34 20/5/2022 - Πηγή: seleo

Το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα απέκλεισε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας σε ερώτηση του seleo.gr και της Θεοδώρας Απότα όσον αφορά τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στις φωνές των επαγγελματιών που ολοένα και πληθαίνουν ζητώντας μείωση του ΕΦΚ και του

ΦΠΑ στα καύσιμα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλος βαθμός εξάρτησης των εσόδων του κράτους από τους έμμεσους φόρους στην Ελλάδα, όπως υπάρχει και σε άλλες χώρες και γι’ αυτό στην Ευρώπη είναι λίγες αυτές οι χώρες που έχουν μειώσει τον ΕΦΚ».

«Με διαρκείς ελέγχους και με στοχευμένη μελέτη του τρόπου λειτουργίας αυτής της αγοράς, είμαστε εδώ για να εντοπίζουμε και να αντιμετωπίζουμε στρεβλώσεις. Θέλω όμως να είμαι απολύτως ειλικρινής, όλο το προηγούμενο διάστημα το βασικό ζήτημα που απασχολούσε την ελληνική κοινωνία πιο πολύ από όλα τα υπόλοιπα ήταν το θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας. (…) Όλο το σχέδιο (σ.σ. περί της ηλεκτρικής ενέργειας) απαίτησε πολλά χρήματα, που έφτασε δημοσιονομικά στα όρια τις αντοχές της οικονομίας. Βεβαίως και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σε άλλους τομείς, βεβαίως και τα νοικοκυριά δυσκολεύονται και στα καύσιμα και στα καταναλωτικά αγαθά, δεν κρύψαμε ποτέ ότι παρακολουθούμε και αντιλαμβανόμαστε αυτές τις δυσκολίες όμως πρέπει πάντοτε να έχουμε κατά νου ότι μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα αστάθειας που υπάρχει στην παγκόσμια οικονομία, τα επιτόκια ανεβαίνουν, μία χώρα με τα οικονομικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας (…) οφείλει να προσέχει τα δημοσιονομικά της μεγέθη», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ενημέρωση – Το σχετικό απόσπασμα από το 34:58

Το άρθρο Γ. Οικονόμου σε ερώτηση του seleo.gr: Καμία μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Πώς το αιτιολόγησε εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα