Φωτιά στον Έβρο: Ένα το ενεργό μέτωπο στη Δαδιά – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

10:13 22/7/2022 - Πηγή: seleo

Σχεδόν 300 πυροσβέστες, έξι αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές συνεχίζουν να δίνουν τη μεγάλη μάχη με τη φωτιά στον Έβρο. Η φωτιά κινείται αργά μέσα στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς αλλά υπάρχει ελπίδα πως τις επόμενες ώρες μπορεί να οριοθετηθεί.

Μετά την ολονύχτια μεγάλη μάχη με τη φωτιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στον Έβρο ενισχύονται, αφού εκεί κατευθύνονται Canadair από τον Βόλο και την Ελευσίνα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το μοναδικό ενεργό

μέτωπο είναι από βόρεια, προς τη Δαδιά και εκεί επικεντρώνονται όλες οι προσπάθεια της κατάσβεσης. Αντίθετα, η φωτιά έχει ελεγχθεί δυτικά και νότια. Πηγές από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι η φωτιά στον Έβρο καίει αργά αλλά είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση από τις επίγειες δυνάμεις.

Τη νύχτα, οι πολύ ασθενείς άνεμοι «καθήλωσαν» τη φωτιά αλλά οι φλόγες κινούνταν νοτιοδυτικά σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Την εικόνα από τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στις 6:30 το πρωί της Παρασκευής μετέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Κούκουρας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά μικροεστίες που μας απασχολούν και γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν. Δίνουμε μια μάχη για να οριοθετήσουμε αυτή τη δύσκολη πυρκαγιά λόγω του ανάγλυφου της περιοχής», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα πως «μέχρι το τέλος της ημέρας να καταφέρουμε να την οριοθετήσουμε. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι».

φωτο αρχείου

Το άρθρο Φωτιά στον Έβρο: Ένα το ενεργό μέτωπο στη Δαδιά – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα