Έρευνα: Με τον φόβο του εγκλήματος ζει το 69% των Ελλήνων

09:47 2/7/2018 - Πηγή: seleo
Με τον φόβο της πιθανότητας να πέσουν θύμα ζουν οι περισσότεροι πολίτες.

Συγκεκριμένα, το 69% των πολιτών ανησυχεί μήπως πέσει θύμα διάρρηξης, κλοπής, ληστείας, ή επίθεσης στον δρόμο μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή».

Η πλειονότητα ανησυχεί για τη διάρρηξη στο σπίτι, σε ποσοστό 41,8%, ενώ ακολουθεί η ληστεία ή επίθεση στον δρόμο (31,3%) και η ασφάλεια των παιδιών σε δημόσια μέρη, όπως στο

πάρκο ή στη διαδρομή για το σχολείο (30,7%).

Το 28% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τη χρήση ή και τη διακίνηση ναρκωτικών, το 26,7% για «κλοπή του αυτοκινήτου τους» και το 26% μήπως πέσει «θύμα εγκληματικής ενέργειας όσο περιμένουν ή χρησιμοποιούν κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς».

Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο από τους άνδρες μήπως πέσουν θύματα σωματικής βίας (12,2%) και σεξουαλικής κακοποίησης (26,7%).

Η έρευνα, την οποία παρουσίασε η «Καθημερινή», πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ, από τον καθηγητή Γεώργιο Ν. Φώτη, και τους κ. Παύλο Τσάγκη, υποψήφιο διδάκτορα ΕΜΠ και Δημήτρη Σβορώνο, αγρονόμο, τοπογράφο μηχανικό ΕΜΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα