Εντυπωσιακές παρουσιάστριες που... ξέρουν από μπάλα

00:16 27/3/2018 - Πηγή: seleo

Για τους περισσότερους, η αθλητική δημοσιογραφία είναι αντρική υπόθεση… για εκείνες, όμως, όχι! Πέντε εκρηκτικές δημοσιογράφοι και παρουσιάστριες, ταλαντούχες, δυναμικές και όμορφες, βάζουν στην άκρη τα «στερεότυπα» που οι άλλοι δημιούργησαν, τολμούν, κάνουν αυτό που αγαπούν και καταφέρνουν να ξεχωρίζουν στην τηλεόραση, ενημερώνοντας το κοινό για τα αθλητικά δρώμενα.

Εκείνη που έρχεται πρώτη στο μυαλό είναι η Χριστίνα Βραχάλη, αυτό το χαμογελαστό πλάσμα με τα εκφραστικά μάτια που θα μπορούσε είτε να έχει ακολουθήσει καριέρα μοντέλου, είτε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή

σόου και ψυχαγωγικών εκπομπών λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς της. Η Χριστίνα, όμως, είχε πάντα διαφορετικά όνειρα για την ίδια. Με την αγάπη της για τον αθλητισμό να είναι έκδηλη από μικρή ηλικία, ασχολήθηκε με το μπάσκετ και το κλασικό μπαλέτο, σπούδασε στη γυμναστική ακαδημία, κι εκεί επέλεξε για άθλημα το ποδόσφαιρο, ενώ σήμερα παίζει μπιτς βόλεϊ και κάνει σέρφινγκ. Το μονοπάτι της την οδήγησε στη δημοσιογραφία, με την ίδια να αποδεικνύεται πολύ «σκληρή» και δυνατή στο χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, λόγος, άλλωστε που την κάνει να φιγουράρει στη λίστα με τις περιζήτητες ρεπόρτερ στα media. Μετά από μία μεγάλη πορεία σε ΕΡΤ και Σκάι, η Χριστίνα εδώ και λίγο καιρό ανήκει στο δυναμικό του Epsilon επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις στους φανατικούς θαυμαστές της.

Η πορεία της στη δημοσιογραφία ξεκίνησε από το ελεύθερο και το διεθνές ρεπορτάζ, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στην παρουσίαση δελτίου ειδήσεων στο Alter. Η Λίλα Κουντουριώτη, όμως, ήταν πάντα μία γυναίκα που μιλούσε για μπάλα και αθλητικά και ήξερε τι έλεγε! Έτσι, το 2013 μετακόμισε στην οικογένεια των καναλιών Novasports κι έκτοτε παρουσιάζει αθλητικές εκπομπές κάθε εβδομάδα, όπως φέτος την «Ώρα των Πρωταθλητών» με τους Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιαννίκο Δούσκα. Η ίδια, μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή της, στο Gazzetta.gr, ανέφερε σχετικά με την επιλογή της να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία: «Αν ξεκινούσα τώρα τη δημοσιογραφία, θα πήγαινα κατευθείαν εκεί. Νιώθω ότι αυτό που κάνω έχει άμεση σχέση με τη χαρά και το χόμπι των υπολοίπων και μέσα από αυτό παίρνω κι εγώ ικανοποίηση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποποιούμαι του παρελθόντος μου... στις ειδήσεις».

Η μεγάλη της αγάπη ήταν, είναι και θα είναι το μπάσκετ, ένα άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε από μικρή ηλικία, ξεχώρισε και για το οποίο οδηγήθηκε σε ακαδημία στην Αμερική. Η Δώρα Παντέλη, η μελαχρινή καλλονή που δεν χάνει αγώνα καλαθοσφαίρισης και λατρεύει να μιλά για τους Έλληνες αθλητές που σαρώνουν στο παρκέ, από την περσινή σεζόν, έχει κάνει τους συνδρομητές της Nova… και όχι μόνο να μιλούν για εκείνη, αφού βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Συρίγου στην εκπομπή «Super EuroLeague». Όσον αφορά στον τρόπο που την αντιμετώπιζαν, στην αρχή, αρκετοί άντρες; Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι μπορεί να υπήρξαν κάποιοι που να είπαν «μια ωραία κοπέλα που την έβαλαν να διαβάσει τις κάρτες», αλλά σύντομα τους διέψευσε με τον τρόπο που δουλεύει.

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη μπορεί να έγινε ιδιαιτέρως γνωστή μέσα από το «Survivor 1» και, φέτος, να συμμετέχει στο σόου χορού, «Dancing With The Stars», η πορεία της όμως αφορά στην αθλητική δημοσιογραφία. Ξεκίνησε ως ραδιοφωνική παραγωγός στον Σκάι για να συνεχίσει στη μικρή οθόνη, ούσα μέλος συντακτικών ομάδων στις εκπομπές του καναλιού του Φαλήρου και παρουσιάζοντας on air θέματα και στήλες. Επίμονη, υπομονετική, με αγάπη για το αθλητικό ρεπορτάζ, η Ευρυδίκη κατάφερε γρήγορα να εξελιχθεί, την ίδια στιγμή που η αγάπη της για τον αθλητισμό και τη γυμναστική είχε γίνει καθημερινότητα. Η ίδια έχει ασχοληθεί με το στίβο, το σέρφινγκ και το pole dancing, ενώ το καλοσχηματισμένο της κορμί και οι γυμνασμένες πλάτες της, όπως η ίδια έχει υποστηρίξει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, την βοηθούν να στηρίζει τις επιλογές της!

Από την εν λόγω λίστα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Κατερίνα Αναστασοπούλου, το ξανθό αυτό κορίτσι που έχει συνδεθεί με τους τηλεθεατές με τις αθλητικές αναμεταδόσεις και τις δηλώσεις που έπαιρνε από τους αθλητές στο παρκέ, στον εκάστοτε αγωνιστικό χώρο. Η πορεία της ξεκίνησε από τον Ant1, συνεχίστηκε στον ΟΤΕ, στο Euronews και στην ΕΡΤ, όπου παρουσίαζε την «Αθλητική Κυριακή» και τώρα συνεχίζει να βγαίνει on air για να παρουσιάζει θέματα, αφιερώματα και ρεπορτάζ για το μπάσκετ. Όσον αφορά για το πώς αντιμετωπίζουν μία τόσο όμορφη ρεπόρτερ; Η ίδια, παλαιότερα, σε συνέντευξή της στο Gazzetta.gr, έχει υποστηρίξει: «Η ομορφιά είναι διαβατήριο, δεν είναι άδεια παραμονής στο επάγγελμα. Διευκολύνει τα πράγματα στην αρχή, αλλά μερικές φορές τα δυσκολεύει. Εμποδίζει τους ανθρώπους να δουν τι κρύβεται πίσω από την εξωτερική εμφάνιση. Κάποιες φορές γίνεται προκατάληψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα