Ένας οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ για τον θάνατο Μπλιώνα

22:02 26/10/2018 - Πηγή: seleo
Ήταν 26 Οκτωβρίου 1986 όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο «πέθανε» για 1η φορά, καθώς από τότε δεν έχει σταματήσει να «ματώνει» και ενίοτε να πεθαίνει ξανά και ξανά σε διαφορετική κερκίδα…

Εκείνο το απόγευμα στο Αλκαζάρ καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από περιστατικό χουλιγκανισμού: ο νεότατος Χαράλαμπος Μπλιώνας.

Πεντέμισι χρόνια μετά το ελληνικό «Xίλσμπορο» στη Θύρα 7 του «Γ. Καραϊσκάκης», υπήρξε δυστυχώς και αντίστοιχο «Χέιζελ» στο γήπεδο της ΑΕΛ.

Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας, ετών 29, ήταν καθηγητής, ο οποίος μόλις είχε διοριστεί στη ΣΕΛΕΤΕ

και είχε επισκεφθεί την Ελασσόνα απ’ όπου καταγόταν, προκειμένου να δει τους οικείους του και να διευθετήσει, όπως μαθεύτηκε αργότερα, τις λεπτομέρειες του αρραβώνα με την αγαπημένη του.

Η συνέχεια είναι γνωστή: Μία τραγική αλληλουχία γεγονότων η οποία περιείχε ένα ταξί που άργησε, ένα τρένο που χάθηκε και μία πρόταση για να περάσει ευχάριστα η ώρα, έστειλαν τον μετριοπαθή υποστηρικτή της ΑΕΚ και όχι ιδιαίτερα φίλαθλο στη Θύρα 1 του Αλκαζάρ, όπου η ΑΕΛ αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ.

Εκεί τον βρήκε η φωτοβολίδα, μία εκ των τριών που εκτοξεύθηκαν από την πλευρά των φιλοξενούμενων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων πριν από την έναρξη του αγώνα.

Μία φωτοβολίδα που αφού εξοστρακίστηκε στα κάγκελα, καρφώθηκε στον λαιμό του άτυχου Μπλιώνα, ο οποίος έσβησε στο τσιμέντο παρά τις προσπάθειες δύο γιατρών-φιλάθλων της ΑΕΛ, αλλά και του Γιάννη Βαλαώρα που ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

{youtube}luXDz-BNLkQ{/youtube}

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού, καθώς σε άλλη μία επίδειξη ανοργανωσιάς, δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο ενώ σκανδαλωδώς το ματς διεξήχθη κανονικά, με αποτέλεσμα την κατακραυγή προς την ΕΠΟ τις επόμενες ημέρες.

Για την ιστορία η ΑΕΛ πήρε τη νίκη με 2-1 και οι παίκτες της, σε ελάχιστο φόρο τιμής, την αφιέρωσαν στη μνήμη του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιώνα.

Αιτία όλων αυτών, φυσικά, η δολοφονική βλακεία ενός οπαδού του ΠΑΟΚ, του 20χρονου Βασίλη Θεοδωρίδη, ο οποίος εντοπίστηκε, συνελήφθη κατά την αποχώρησή του από το Αλκαζάρ, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση και αποφυλακίστηκε το 1991 λόγω καλής διαγωγής.

Περισσότερα στο https://sport-retro.gr/xaralampos-mplionas-ael-larisa-paok-dolofonia-alkazar-1986/

Keywords
Αναζητήσεις
, βασιλης θεοδωριδης παοκ
Τυχαία Θέματα