Ένας Νορβηγός πρώην ποδοσφαιριστής, σφυρίζει στο ΠΑΟΚ - Άρης

21:30 20/2/2019 - Πηγή: seleo
ο 41χρονος Τόρε Χάνσεν, θα σφυρίξει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη για την 22η αγωνιστική της Super League.

Ο Νορβηγός Τόρε Χάνσεν ορίστηκε από την ΚΕΔ για να σφυρίξει το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ

και Άρη.

Ποιος είναι όμως ο 41χρονος ρέφερι που έρχεται στην Θεσσαλονίκη; Ο Τόρε Χάνσεν ξεκίνησε την ενασχόληση του με την διαιτησία το 2006 και κατάφερε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία της χώρας το 2010.

Το 2016 ο Χάνσεν ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος Νορβηγός διαιτητής, σφυρίζοντας παράλληλα και τον τελικό κυπέλλου εκείνης της σεζόν.

Το σήμα της FIFA του απονεμήθηκε το 2013 και είναι διαιτητής δεύτερης κατηγορίας, ενώ την τρέχουσα σεζόν δεν έχει σφυρίξει παιχνίδια μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η διαιτησία δεν ήταν μάλιστα η πρώτη του απόπειρα να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αφού αρχικά είχε προσπαθήσει να γίνει ποδοσφαιριστής, έχοντας πέρασμα από τις μικρές κατηγορίες της πατρίδας του, αλλά και της Αγγλίας.

Το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου δεν έφυγε, αφού ανέλαβε, παράλληλα με τα πρώτα του βήματα στην διαιτησία, την θέση του βοηθού προπονητή στην ομάδα Mandalskameratene, των χαμηλών κατηγοριών της Νορβηγίας.

Έφτασε μάλιστα μέχρι την θέση του πρώτου προπονητή της ομάδας, μέχρι να αφήσει οριστικά την προπονητική για να αφοσιωθεί στην διαιτησία, το 2008.

Φέτος έχει σφυρίξει κυρίως παιχνίδια του Εθνικού πρωταθλήματος της Νορβηγίας (που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο). Σε 14 (εντός των συνόρων) παιχνίδια έβγαλε 23 φορές την κίτρινη κάρτα, μόλις μια την κόκκινη και υπέδειξε τρία πέναλτι.

Αναφορικά με τις «διεθνείς» του φετινές συμμετοχές, ήταν διαιτητής στον καλοκαιρινό δεύτερο προκριματικό του Europa League ανάμεσα σε Ντιναμό Βουκουρεστίου και Ατλέτικ Μπιλμπάο (1-1), ενώ σφύριξε και το παιχνίδι νέων στους ομίλους του Youth League, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Χόφενχαϊμ, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μοναδικό του παιχνίδι για το 2019 ήταν στην… Αίγυπτο, όπου και κλήθηκε να διευθύνει τον αγώνα της Ελ Μάσρι με την FC Pyramids για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος (3-3 το τελικό σκορ).

Αναλυτικά οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής:

Ξάνθη - Λεβαδειακός: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Χριστακόγλου (Χαλκιδικής), Νικολαΐδης (Μακεδονίας), 4ος: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας), Παρατηρητής: Λιόλιος (Λάρισας).

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος: Κοτσάνης (Δράμας), Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Μωϋσιάδης (Ηπείρου), 4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής).

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης: Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς), Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Σίπκας (Σάμου), 4ος: Γκάμαρης (Αθηνών), Παρατηρητής: Αγαδάκος (Πειραιά).

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός: Κουμπαράκης (Θράκης), Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Βασιλόπουλος (Έβρου), 4ος: Κολυτάς (Λασιθίου), Παρατηρητής: Φλώτσιος (Βοιωτίας).

Λαμία - ΑΕΛ: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Παπαδάκης (Ηρακλείου), 4ος: Σωτηριάδης (Λασιθίου), Παρατηρητής: Σταθοπουλος (Αχαϊας).

ΠΑΟΚ - Άρης: Χάνσεν (Νορβηγία), Βοηθοί: Κνούτσεν (Νορβηγία), Γιένσεν (Νορβηγία), 4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας), Παρατηρητής: Χουάν Αντόνιο Μαρίν (ΕΠΟ).

Ολυμπιακός - ΟΦΗ: Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας), Παρατηρητής: Τάπραντζης (Αιτωλοακαρνανίας).

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παλαμίδας (Λακωνίας), 4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας), Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

www.thessports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα