Ένα φίδι κάνει βόλτες… σε κεντρικό δρόμο στην Καβάλα (ΦΩΤΟ)

11:00 11/6/2022 - Πηγή: seleo

Ένα φίδι λαφιάτη, εντόπισαν το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου επαγγελματίες στην οδό Ομονοίας την ώρα της δυνατής βροχόπτωσης επάνω στο πεζοδρόμιο. Έγιναν κλήσεις στην πυροσβεστική από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο κέντρο ωστόσο δεδομένης της νεροποντής και των αυξημένων αναγκών άντλησης υδάτων, υπήρξε αδυναμία επέμβασης.

Την φωτογραφία ανάρτησε η επιχειρηματίας Αναστασία Κουντουρή .

Πώς ξεχωρίζουμε την οχιά  

“Πρόκειται για μια φυσική ικανότητα της γης αυτή την εποχή, διότι η παρουσία των φιδιών στα

αστικά κέντρα σχετίζεται πάντα με την τροφή” ανέφερε στο GRTimes ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προσθέτει, ότι “πολλοί ονοματίζουν λανθασμένα τα φίδια με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση.

Ειδικά ο Λαφιάτης, όταν είναι μικρός μοιάζει με Οχιά. Στο πλαίσιο αυτό δε μπαίνουμε στη διαδικασία να ονοματίσουμε από μόνοι μας το φίδι. Πρέπει να γνωρίζουμε επιστημονικά εάν πρόκειται πραγματικά για το είδος που εμείς πιστεύουμε ότι είναι. Ξέρετε, κάποια φίδια έχουν την ικανότητα να αφομοιώνουν το χρώμα του περιβάλλοντος στο οποίο κινούνται με αποτέλεσμα κάποια να μοιάζουν μεταξύ τους, όμως ποτέ δεν αλλάζει το είδος τους”.

Ο Νίκος Παπαγιωτόπουλος προσθέτει επίσης ότι “τα φίδια υπήρχαν και υπάρχουν στο αστικό περιβάλλον, όμως τα περισσότερα είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Σχεδόν πάντα πρόκειται για Λαφιάτες, για Σπιτόφιδα ή ακόμα και για Τυφλίτες που δεν είναι φίδι, αλλά μια μεγάλη σαύρα. Ακόμη κι έτσι όμως, δεν γινόμαστε ειδικοί.

Δεν το προσεγγίζουμε για να το απομακρύνουμε. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να το φωτογραφίσουμε και να στείλουμε τη φωτογραφία σε έναν ειδικό, χωρίς να μας ξεφύγει από τα μάτια, διότι όταν φτάσει το ειδικό συνεργείο απομάκρυνσης θα πρέπει να ξέρουμε που ακριβώς βρίσκεται”.

Πηγή: kavalanews,.gr

Το άρθρο Ένα φίδι κάνει βόλτες… σε κεντρικό δρόμο στην Καβάλα (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα