Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Την επόμενη εβδομάδα πληρώνονται οι τευτλοπαραγωγοί

07:00 11/1/2018 - Πηγή: seleo

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 2.500 τευτλοπαραγωγών 4 εκατ. ευρώ, ως μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από την παράδοση τεύτλων το 2017 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Τα παραπάνω είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας, Παναγιώτης Αλεξάκης, σημειώνοντας ότι η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας Πειραιώς έχει ήδη εγκρίνει το αίτημα για την εκταμίευση των χρημάτων.

Το
σύνολο των οφειλών προς τους παραγωγούς ανέρχεται σε 10,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 40%, δηλαδή τα 4 εκατ. που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς στο τέλος της εβδομάδας, προέρχονται από μερίσματα του 2013 της θυγατρικής της ΕΒΖ στη Σερβία. Για το υπόλοιπο 60% ο κ. Αλεξάκης σε ανοιχτή ακρόαση με τους παραγωγούς επισήμανε ότι θα εξοφληθεί το συντομότερο δυνατόν.

Επιπλέον, ο ίδιος επισήμανε ότι στο τέλος του τρέχοντος μηνός θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση με τους εργαζομένους στην ΕΒΖ, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί, αν όχι ολόκληρο, τουλάχιστον σημαντικό μέρος του σχεδίου βιωσιμότητας και λειτουργίας σε επίπεδο ομίλου, που ετοιμάζει η διοίκηση.

Εξάλλου, στα κεντρικά γραφεία της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν σήμερα τευτλοκαλλιεργητές από τη Θεσσαλία, την Ημαθία, τις Σέρρες και την Ορεστιάδα. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παναγιώτης Καραχάλιος, διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι το χρέος της εταιρείας απέναντί τους θα πληρωθεί στο ακέραιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα