Έφηβος μηνύει την Apple ζητώντας 1 δις αποζημίωση

17:45 30/4/2019 - Πηγή: seleo
Η Apple αντιμετωπίζει μήνυση ενός δισεκατομμυρίου, εξαιτίας του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου, που χρησιμοποιείται στα καταστήματά της για τον εντοπισμό ατόμων ως πιθανούς κλέφτες.

Σύμφωνα με το New York Post, στις 31 Μαΐου του περασμένου έτους εκλάπη εμπόρευμα συνολικής αξίας 1.200$ από το Apple store της

Βοστώνης. Ο κλέφτης χρησιμοποίησε προφανώς κλεμμένη ταυτότητα στο κατάστημα, η οποία άνηκε στον 18 ετών Ousmane Bah. Η ταυτότητα δεν είχε φωτογραφία, αλλά μόνο τα προσωπικά στοιχεία. Ο κλέφτης πήγε έπειτα να κλέψει κι άλλο κατάστημα Apple σε Ντέλαγουερ, Μανχάταν και Νιου Τζέρσι.

Τον Ιούνιο ο Bah έλαβε κλήση να παραστεί στο δημοτικό δικαστήριο της Βοστώνης και αργότερα (29 Νοεμβρίου) συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD). Ωστόσο, σύμφωνα με την αγωγή, ο ερευνητής που ανέλαβε την υπόθεση συνειδητοποίησε πως ο Bah δεν έμοιαζε με τον κλέφτη όταν παρακολούθησε το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης του καταστήματος.
Ο Bah πιστεύει πως η Apple αποφάσισε να αναβαθμίσει το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου των καταστημάτων (για εντοπισμό των κλεφτών), με τα προσωπικά στοιχεία. Η παράπλευρη συνέπεια αυτού ήταν να κατηγορηθεί αυτόματα ο Bah για τις κλοπές.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μήνυση ενός δις που αντιμετωπίζει η Apple είναι εξαιτίας του "έντονου στρες και της ταλαιπωρίας" που αντιμετώπισε ο Bah, με τις πολλαπλές ψευδείς κατηγορίες εναντίον του. Εκτός από την Apple, μια εταιρεία που ονομάζεται Security Industry Specialists Inc. αναγράφεται στην αγωγή ως εναγόμενος

Όλες οι κατηγορίες εναντίον του Bah αποσύρθηκαν, εκτός αυτών στο Νιου Τζέρσι. Αυτή όμως η αγωγή δεν πρόκειται να φύγει, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρισμούς του Bah ότι παρευρισκόταν στο πανεπιστήμιό του όταν έλαβε χώρα η κλοπή της Βοστώνης. Η Apple ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσει μερικές δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στα καταστήματα, καθώς και τη χειραγώγηση των δεδομένων που συλλέγει το σύστημα.

Πηγή:gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα