Χάος στη Χαλκιδική: Παράνομο κάμπινγκ με εγκαταστάσεις και ηλιακούς στο δάσος - Στοίβες με σκουπίδια έτοιμα για ανάφλεξη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

14:03 23/8/2018 - Πηγή: seleo
Ανεξέλεγκτο είναι το παράνομο κάμπινγκ στη Χαλκιδική. Οι τουρίστες τοποθετούν εγκαταστάσεις, κλέβουν ρεύμα και δημιουργούν χωματερές!

Δίπλα στη θάλασσα, μέσα στα δέντρα και σε κοντινή απόσταση από τα beach bars, τουρίστες έχουν στήσει ένα δικό τους παράνομο ελεύθερο κάμπινγκ στο Γλαρόκαβο Χαλκιδικής.

Τροχόσπιτα και σκηνές έχουν στηθεί στην περιοχή γύρω από την λιμνοθάλασσα και από ότι θα δείτε στις φωτογραφίες του Seleo, οι κατασκηνωτές

έχουν όλες τις ανέσεις.

Έχουν στήσει ηλιακούς και άλλες σταθερές εγκαταστάσεις, καθώς από ότι φαίνεται οι τουρίστες διαμένουν στην περιοχή αρκετές ημέρες.

Ενώ μπορείτε να διακρίνεται και καλώδια που περνούν μέσα από τα δέντρα για να έχουν ρεύμα.

Πολυτελή αυτοκίνητα από όλη την Ευρώπη

Η «ταυτότητα» των ελεύθερων κατασκηνωτών προδίδεται σε πολλές περιπτώσεις από τα αυτοκίνητα που έχουν έξω από τις σκηνές και τα τροχόσπιτα.

Περπατώντας ανάμεσα στους κατασκηνωτές, είδαμε πινακίδες από την Τσεχία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Γερμανία αλλά και την Βουλγαρία.

Αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση, ήταν τα πολλά πολυτελή αυτοκίνητα που βρίσκονται σταθμευμένα στο παράνομο κάμπινγκ που έχει στηθεί στο Γλαρόκαβο Χαλκιδικής.

Από ότι φαίνεται, λοιπόν, οι τουρίστες κατασκηνώνουν στο σημείο από επιλογή και όχι με βάση την οικονομική τους άνεση.

Επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ, που σίγουρα αποτελεί μια πολύ οικονομική εναλλακτική πρόταση για τις καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς πολλά έξοδα.

Αφήνουν τα σκουπίδια όπου βρουν - Κίνδυνος για φωτιά

Το χειρότερο που συμβαίνει σε αυτό το παράνομο ελεύθερο κάμπινγκ, είναι η συμπεριφορά των τουριστών σε σχέση με τα απορρίμματα τους.

Οι εικόνες είναι τραγικές με σκουπίδια διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. Μπορείς να βρεις από χαρτιά μέχρι και ολόκληρα στρώματα.

Εκτός από την υγειονομική «βόμβα» που αποτελεί η κατάσταση, υπάρχει μεγάλος και άμεσος κίνδυνος για να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Οι κατασκηνωτές ανάβουν συχνά φωτιές, κάτω από τα πεύκα και ψήνουν φαγητά, αγνοώντας τον κίνδυνο.Την ίδια ώρα στην αυτοσχέδια «χωματερή» έχουν πετάξει πολλά εύφλεκτα υλικά, που σε περίπτωση ανάφλεξης, θα έχουμε τραγωδία.

Όπως φαίνεται ο δήμος Κασσάνδρας δεν έχει επέμβει στο ελεύθερο παράνομο κάμπινγκ, αλλά ούτε στην καθαριότητα της περιοχής, καθώς στο σημείο δεν υπάρχουν κάδοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα