Αύριο η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων

08:15 6/4/2022 - Πηγή: seleo

Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, προσδιορίστηκε η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων.

Η ημερομηνία της ομιλίας του Ζελένσκι οριστικοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε, , ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σουτένκο Σεργίι.

Μετά την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας θα ακολουθήσει ομιλία από τον πρόεδρο της Βουλής.

Η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης: Θετικοί ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Εκτός της ΝΔ, θετικοί στην πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου να τοποθετηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία είναι επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και το Κίνημα Αλλαγής.   Ο Τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, παρενέβη άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  σχολιάζοντας ότι είναι «θετική κίνηση αλληλεγγύης η πρόσκληση στον πρόεδρο Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή».

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη διπλωματική προσπάθεια για άμεσο τερματισμό του πολέμου, ως χώρα ειρήνης και ήπιας ισχύος», πρόσθεσε ο ίδιος.Επίσης και  η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, συμφώνησε με την πρόκληση, καταδίκασε την εισβολή και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον Ουκρανικό λαό ως δείγμα αλληλεγγύης. Ζήτησε δε, «να μείνει η χώρα μας ενεργό μέλος της διεθνούς διπλωματίας προκειμένου να σταματήσουμε την επίθεση στην Ουκρανία και τα πλήγματα στον ουκρανικό λαό».

Το άρθρο Αύριο η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα