Άρης: Χαμηλότερος μέσος όρος ηλικίας και παίκτες με μεταπωλητική αξία

17:15 31/3/2022 - Πηγή: seleo

Ο αστερίσκος της απόφασης του CAS δεν έχει αποσυρθεί και δεν προβλέπεται να γίνει έως τις 10 Απριλίου όταν και αναμένεται η απόφαση επί της προσφυγής της ΠΑΕ Αρης. Σε περίπτωση δικαίωσης των «κίτρινων», η αλλαγή μεταγραφικής πολιτικής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς θα επιδιωχθεί η ραγδαία μείωση του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, αυτό δεν σημαίνει ότι ήδη έχουν παρθεί αποφάσεις για τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι.

Επί τούτου σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εισηγήσεις του Χερμάν Μπούργος. Ο Αργεντίνος τεχνικός ήδη σχημάτισε εικόνα για τον κάθε ποδοσφαιριστή αλλά δεν έφτασε στο σημείο κατάθεσης οριστικής έκθεσης. Αυτό θα γίνει με την ολοκλήρωση των Playoffs, σε συνάρτηση και με την υλοποίηση του στόχου της εξόδου στην Ευρώπη. Προφανώς κάποιοι από τους τωρινούς ποδοσφαιριστές συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες παραμονής, αλλά η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί και από τις οικονομικές απαιτήσεις τους. Για παράδειγμα, υπάρχει πρόθεση διατήρησης του Ντάνιελ Σούντγκρεν αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί με συμβόλαιο 400.000 ευρώ.

Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν πάντως ότι Θόδωρος Καρυπίδης και Χερμάν Μπούργος ήδη έχουν συζητήσει επί της μεταγραφικής πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Αρης στο ενδεχόμενο διατήρησης του δικαιώματος πραγματοποίησης μεταγραφών. Πέρυσι ο Αρης ξόδεψε χρήματα αγοράζοντας εμπειρία και η αλήθεια είναι ότι βάζοντας στη ζυγαριά το ποσό της επένδυσης και τα αγωνιστικά οφέλη, προφανέστατα βγήκε χαμένος. Αποσύροντας από τη σχετική εξίσωση τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς, καμία άλλη επιλογή δεν οδήγησε σε απόσβεση της επένδυσης. Μερικές μάλιστα αποδείχθηκαν κακές, σαν αυτές των Μήτρογλου, Ντένις, Χαΐροβιτς.

Καρυπίδης και Μπούργος έχουν συμφωνήσει ότι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα προχωρήσουν σε μείωση του μέσου όρου ηλικίας με την απόκτηση ποδοσφαιριστή μεταξύ 22 και 26-27 ετών οι οποίοι θα έχουν μεταπωλητική αξία ούτως ώστε να υπάρχουν και ρεαλιστικές πιθανότητες απόσβεσης της όποιας επένδυσης γίνει. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη κινείται ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αρης αλλά και το τμήμα scouting καθώς το τελευταίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο αξιολόγησης περιπτώσεων με σκοπό να καταθέσει εισηγήσεις στα μέσα του ερχόμενου μήνα. Πρόκειται για περιπτώσεις ξένων ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν καταγράψει συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες των χωρών τους.

πηγή metrosport.gr

Το άρθρο Άρης: Χαμηλότερος μέσος όρος ηλικίας και παίκτες με μεταπωλητική αξία εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα