Από σήμερα στη Θεσσαλονίκη η 17η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών

17:32 9/11/2018 - Πηγή: seleo
Το τριήμερο 9 – 11 Νοεμβρίου 2018, ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, διοργανώνουν την “Comic ‘n’ Play 2018” στην γκαλερί Allatini-Dassault…

Τι είναι η “Comic ‘n’ Play”;

Η “Comic ‘n’ Play” είναι μία ετήσια έκθεση που οργανώνεται για 17η φορά στην χώρα μας από το 2001. Πρόκειται για μία γιορτή για όλες τις ηλικίες που περιλαμβάνει κόμικς, επιτραπέζια παιχνίδια, τρισδιάστατα αντικείμενα, ελληνικά και ξένα ιστορικά κόμικς, τα οποία αποτελούν μεγάλο πόθο αρκετών θαυμαστών

των ξεχωριστών αυτών εικονογραφημένων περιοδικών. Μία ευκαιρία έκφρασης, δηλαδή, συγκίνησης, ανταλλαγής ιδεών και συζήτησης ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και τους καλεσμένους που κλέβουν πάντα την παράσταση.

Η φετινή “Comic ‘n’ Play”

Φέτος, η έκθεση πέρα από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, θα περιλαμβάνει εργαστήρια, διαγωνισμούς, προβολές κινηματογραφικών ταινιών και trailers από ανερχόμενες ταινίες, παρουσιάσεις από Έλληνες και ξένους ειδικούς σχετικά με τον κόσμο των κόμικς και διαγωνισμούς με ξεχωριστά έπαθλα για τους συμμετέχοντες. Στόχος της “17ης Comic ‘n’ Play” είναι να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να αφεθούν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αναπολήσουν αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, ερχόμενοι σε επαφή με τα αγαπημένα τους εικονικά συγγράμματα.

Το 2018 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση 100 χρόνων από την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος αποτέλεσε κατευθυντήρια γραμμή για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Δυτικού Πολιτισμού και συνεπώς οι διοργανωτές έδωσαν στην φετινή έκθεση τον τίτλο: «Σιγή Ασυρμάτου». Ένα βασικό κομμάτι της “Comic ‘n’ Play” είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην μάχη του Σκρα, η οποία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αντίπαλος ήταν ο βουλγαρικός στρατός και διεξήχθη στην ομώνυμη σήμερα περιοχή του Νομού Κιλκίς στις 17 με 30 Μαΐου 1918.

Τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης αναλαμβάνει ο εκδότης κόμικς και ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Π. Δαλαμπύρας, ενώ την έκθεση κόμικς επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 9/11/2018 στις 20.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Ανοιχτή θα είναι η “Comic ‘n’ Play” και για σχολεία που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες και στο comic-n-play.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα