Απίστευτο! Δείτε τι αρπάζουν κυκλώματα κακοποιών στο Κιλκίς (φωτό)

10:01 9/2/2019 - Πηγή: seleo
Είναι πρωτόγνωρο στα αστυνομικά χρονικά του Κιλκίς. Κύκλωμα ή κυκλώματα έχουν βάλει «στο μάτι»

ογκώδη μέσα αποκομιδής μπάζων και απορριμάτων που ονομάζονται σκάφες!

Δέκα από αυτές έχουν κλαπεί μέσα σε διάστημα ενός μηνός από οικισμούς περιοχών των πρώην δήμων Γαλλικού και Πικρολίμνης.

Αυτό δημιουργεί υπόνοιες περί δράσεως του κυκλώματος ή κυκλωμάτων σε σημεία πλησιέστερα στην Θεσσαλονίκη ώστε να είναι πιο άμεση και λιγότερο δύσκολη η εκεί μεταφορά των κλεμένων σκαφών

προκειμένου όπως εικάζουν «πηγές» προσκείμενες στον δήμο Κιλκίς είτε να διαλυθούν με σκοπό την πώληση του μετάλλου τους είτε να τις οικειοποιηθούν συστηματικοί χρήστες τέτοιων μέσω καθαριότητας.

Από την αφαίρεση των δέκα σκάφων ο δήμος Κιλκίς πέραν της απώλειας πολύτιμων μέσων του τομέα καθαριότητας υπέστη και ζημιά δώδεκα χιλιάδων ευρώ όσο είναι το κόστος τους.

Για αυτό ακριβώς υπέβαλε μήνυση κατ’αγνώστων για κλοπή υλικού κινητής περιουσίας κατα συρροήν ενώ ζήτησε από την διεύθυνση αστυνομίας Κιλκίς περισσότερη αστυνόμευση των περιοχών όπου βρίσκονται οι εν λόγω σκάφες.

Το μειονέκτημα σε σχέση με την επιτήρηση των σημείων των σκαφών είναι οτι αυτά βρίσκονται κοντά είτε σε κοιμητήρια είτε σε γήπεδα δηλαδή λίγο ή αρκετά έξω απο τα κατοικημένα κάτι που καθιστά πιο δύκολη την επιτήρησή τους και πιο εύκολο το έργο των επιδόξων κλεφτών.

Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» η αρμόδια αντιδήμαρχος καθαριότητας Κατερίνα Γιαννακούλα –Ζιούτα η απόσταση απο τα κατοικημένα σημεία και η ταυτόχρονη ελλιπής αστυνόμευση ευνοούν την δράση των κλεφτών καθώς αυτοί έχουν την άνεση να χρησιμοποιούν ειδικό γερανοφόρο όχημα ανύψωσης των σκαφών , το λεγόμενο «αλυσιδάκι» να τοποθετούν αυτές σε βαρέα οχήματα και να εξαφανίζονται.

«Στον προγραμματισμό του δήμου» είπε η κ. Γιαννακούλα-Ζιούτα «συμπεριλαμβανόταν η αγορά είκοσι μεγάλων σκαφών που μαζί με τις υπάρχουσες θα μπορούσαν να υπερκαλύψουν τις ανάγκες όλου του δήμου.

Τώρα όμως με την κλοπή δέκα και εφ’όσον αυτές δεν βρεθούν και επιστραφούν θα υπάρχουν κενά και δεν θα είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη».

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας πρόσθεσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει αμέσως σε ενημέρωση των προέδρων όλων των δημοτικών ενοτήτων και κοινοτήτων όπου βρίσκονται μεγάλες σκάφες μπάζων και απορριμάτων και μέσω αυτών σε ενημέρωση των κατοίκων όλων των οικισμών ώστε να αυξηθεί η επαγρύπνηση και να γίνουν οι όποιες ενέργειες για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Προσωπικώς» κατέληξε η κ. Γιαννακούλα-Ζιούτα «απευθύνω έκκληση προς τους κατοίκους των οικισμών όπου υπάρχουν σκάφες αν οποιαδήποτε ώρα από τις δύο μετά το μεσημέρι και μετά υποπίπτει στην αντίληψή τους οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση προς αυτές να ειδοποιούν αμέσως την αστυνομία και τους τοπικούς προέδρους ώστε να είναι δυνατή η αποτροπή της κλοπής».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο κρούσμα κλοπής σημειώθηκε στον Γαλλικό και ήταν πλέον «θρασύ» καθώς οι άγνωστοι δράστες «έβαλαν χέρι» μια κατάφορτη απο μπάζα και απορρίματα σκάφη μη διστάζοντες να αδειάσουν το περιεχόμενο δίπλα στο εκεί κοιμητήριο!http://maxitis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα