Απάντηση σε δημοσίευμα του Seleo.gr για την "τριτοκοσμική εικόνα σε πλατεία της Καλαμαριάς" (φωτό)

19:33 29/8/2018 - Πηγή: seleo
Την αντίδραση του δήμου Καλαμαριάς προκάλεσε η δημοσίευση καταγγελίας από αναγνώστη τοου www.seleo.gr για τις

τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν σε πλατεία της Καλαμαριάς (Δείτε εδώ: http://seleo.gr/meles/katagelies/278377-kataggelia-sto-seleo-gr-tritokosmikh-eikona-plateias-sthn-kalamaria-fwto). Στην απάντησή του ο δήμος Καλαμαριάς απαντά μία προς

μία όλες τις αιτιάσεις. Δείτε αναλυτικά την απάντηση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΡΑ

Το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού που παρουσιάστηκε στην πλατεία Σκρά και στους παρακείμενους δρόμους οφείλεται στη ΔΕΗ. Καταβάλλονται προσπάθειες σε συνεργασία με την υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, ώστε να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

Ανοιχτό γήπεδο Αθλοπαιδιών – Πλατεία Σκρα: ΄Εχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανάπλασης του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του έργου μέχρι τέλους του 2018.

Παιδική χαρά πλατείας Σκρά: Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στους δασικούς χάρτες, κάτι που δυσχεραίνει τον προγραμματισμό του Δήμου για την ολοκλήρωση κατασκευής της παιδικής χαράς.

Προχωρήσαμε στη διαδικασία αλλαγής ρυμοτομίας του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου.

Ξεκινάει η διαδικασία προμήθειας εξοπλισμού της παιδικής χαράς (παιχνίδια, πλαστικός τάπητας, παγκάκια, καλαθάκια) μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του υπουργείου Εσωτερικών.

Δυστυχώς όμως η πολυνομία και το δαιδαλώδες καθεστώς νομιμοποίησης των παιδικών χαρών δημιουργεί αυτές τις καθυστερήσεις . Με βάση τα παραπάνω στόχος του Δήμου είναι να παραδώσουμε μια σύγχρονη και αδειοδοτημένη παιδική χαρά, στις αρχές της νέας χρονιάς, ώστε να μπορούν να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια.

Οι βανδαλισμοί όμως που παρατηρούνται σε όλη την πλατεία, θεωρούμε ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη σημασία και την προστασία των ελεύθερων δημοσίων χώρων, των οποίων είμαστε χρήστες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς είναι ανοιχτές και συνεργάζονται με τους πολίτες, για να λύνονται τα προβλήματα της καθημερινότητας σε όλες τις γειτονιές της Καλαμαριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα