Αναβλήθηκε η δίκη σε βάρος της τέως Δημάρχου Βέροια - Κατηγορείται για ψευδορκία

11:30 3/3/2018 - Πηγή: seleo

Για τις 9 Οκτωβρίου 2018 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

στην οποία είναι κατηγορούμενη η τέως δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη. Η τέως δήμαρχος Βέροιας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ψευδορκίας μάρτυρα. Η κατηγορία αφορά σε κατάθεση της τέως δημάρχου Βέροιας στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης σε βάρος πέντε υπηρεσιακών παραγόντων και ενός πρώην αντιδημάρχου, για το έργο της οδικής σύνδεσης "Σέλι - Α. Σέλι".

Όμως, πέρα από τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο, η τέως δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

και συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την ερημοδικία του Δήμου Βέροιας σε προσφυγή που έκανε ο εργολάβος του έργου στο Διοικητικό Εφετείο. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η τέως δήμαρχος Βέροιας προέκυψε από τον συσχετισμό των όσων ανέφερε στις δύο περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το δικαστήριο επέβαλε ιδιαίτερα βαριές ποινές στους κατηγορούμενους και στον πρώην αντιδήμαρχο. Πέραν των ποινικών ποινών, σε όλους επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ ο τέως αντιδήμαρχος εξέπεσε του αξιώματος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προανακριτική διαδικασία ένας εκ των κατηγορουμένων και πρωτοδίκως καταδικασθέντων, εισέφερε στοιχεία στην κατεύθυνση στοιχειοθέτησης της κατηγορίας σε βάρος της τέως δημάρχου και θα είναι μάρτυρας στο δικαστήριο.

Πηγή: verianet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα