Ακόμα ένα δείγμα «fake news» για αγάλματα Μακεδονομάχων στη Θεσσαλονίκη: Δεν ξηλώνεται κανένα - Όλη η αλήθεια (ΦΩΤΟ)

15:02 27/6/2018 - Πηγή: seleo
Για ακόμη μια φορά στο διαδίκτυο αναμεταδίδονται fake news σχετικά με αγάλματα Μακεδονομάχων, που αναφέρουν ότι «ξηλώνονται» από τη Θεσσαλονίκη, λόγω της συμφωνίας στις Πρέσπες.

Ο κόσμος από ότι φαίνεται «διψάει» για «fake news» που τους εκφράζουν και κάποιοι το εκμεταλλεύονται,.

Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, φωτογραφίες με συγκεντρωμένα

αγάλματα Μακεδονομάχων και έγραφαν ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης τα «ξηλώνει», λόγω της συμφωνίας της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, δίνει την δική της αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς που αναδημοσίευσαν τις φωτογραφίες: «Ούτε που ήταν τοποθετημένα, ούτε πότε και γιατί απομακρύνθηκαν γνωρίζετε αλλά... Ξέρω σ'αυτήν την πόλη αρεσκόμαστε να κάνουμε πολιτική τα fake news! Αλλά βρε "πατριώτες" ούτε την πόλη που με τόσο πάθος την ιστορία της υποστηρίζετε απέναντι σε εμάς τους "προδότες" , δεν γνωρίζετε;».

Η αλήθεια

Τα συγκεκριμένα αγάλματα, βρίσκονταν στην Πλατεία Μακεδονομάχων που βρίσκεται στην οδό Αγίας Σοφίας απέναντι από τον Ι.Ν. Παναγίας Αχειροποίητου. Για τις ανάγκες των εργασιών του Μετρό, η συγκεκριμένη πλατεία έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, με αποτέλεσμα, εδώ και περίπου δυο χρόνια, τα αγάλματα να έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και να φυλάσσονται σε χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης, στην αυλή των Παλιών Σφαγείων.

«Λυπάμαι, όχι για εσάς γιατί δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο, ούτε λόγου ούτε συμπεριφοράς, αλλά για όσους αναπαράγουν αυτές τις ειδήσεις χωρίς να μπουν στον κόπο λίγο να ψάξουν την αλήθεια ! Πάντως τα αγάλματα μέχρι σήμερα καλά φυλαγμένα ήταν μετά όμως από όλο αυτό δεν παίρνω όρκο» αναφέρει σε ανακοίνωση η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου.

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την εποχή που τα αγάλματα κοσμούσαν την Πλατεία Μακεδονομάχων:

Η σημερινή εικόνα της πλατείας από δορυφόρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα