«Αγκάθι» για το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης η έλλειψη τροχονόμων

08:00 4/4/2022 - Πηγή: seleo

«Γιατί δεν βάζουν έναν τροχονόμο να ρυθμίσει την κυκλοφορία;». Ένα ερώτημα που βασανίζει συχνά τους οδηγούς της Θεσσαλονίκης που περιγράφουν τις μετακινήσεις τους, ιδίως σε ώρες αιχμής, ως… «ταξίδια στο κέντρο της γης»!

Άλλωστε, έρευνα της Inrix Inc., που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, έδειξε ότι ο μέσος Θεσσαλονικιός οδηγός έχασε 22 ώρες από το μποτιλιάρισμα το 2021. «Μόνιμο αγκάθι» για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης

φαίνεται ότι αποτελεί, μεταξύ άλλων, και η έλλειψη τροχονόμων.

«Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης αιμορραγεί τα τελευταία χρόνια από έλλειψη προσωπικού» δηλώνει στο seleo.gr ο αναπληρωτής γ.γ. της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, εξηγώντας ότι «υπάρχει μειωμένη ενίσχυση από τις Σχολές της Αστυνομίας ενώ κάθε χρόνο γίνονται και συνταξιοδοτήσεις, με αποτέλεσμα το προσωπικό να λιγοστεύει και να μην επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών».

«Υπάρχει δυσανασχέτηση στους πολίτες, ειδικά σε ώρες αιχμής, καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν τροχονομικά κομβικά σημεία της πόλης στα οποία παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση», προσθέτει ο κ. Συμεωνίδης υπογραμμίζοντας ότι «δεν γίνονται παρεμβάσεις ώστε να ενισχυθεί η Τροχαία».

Πρόβλημα παρατηρείται, την ίδια ώρα, και όσον αφορά τα ανακριτικά περιπολικά στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης τα οποία επιλαμβάνονται στα τροχαία με τραυματισμό ή στα θανατηφόρα τροχαία. Σύμφωνα με τον κ. Συμεωνίδη, είναι μόλις δύο ανά βάρδια, ένα για την δυτική και ένα για την ανατολική πλευρά της πόλης, με σημείο «μηδέν» την Αγ. Σοφίας. «Απαιτείται αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής, εάν μεσολαβήσει και δεύτερο τροχαίο, η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη» αναφέρει προσθέτοντας ότι «ενώ ο πολίτης έχει το άγχος, τον τραυματισμό του ή των οικείων του… αναγκάζεται να περιμένει».

«Εκτός αυτών, ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει προβλήματα -όπως σε όλη την ελληνική κοινωνία- και στην Αστυνομία. Υπηρεσίες που είναι ήδη υποστελεχωμένες, επιβαρύνονται περαιτέρω» επισημαίνει τονίζοντας την ανάγκη για «άμεση ανανέωση του προσωπικού της Θεσσαλονίκης, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά».

Το άρθρο «Αγκάθι» για το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης η έλλειψη τροχονόμων εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα