Αυτοψία στο γυμνάσιο της Χαλκιδικής που έπεσαν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών

10:20 11/1/2019 - Πηγή: seleo
Σε έλεγχο και του πρώτου ορόφου του κτιρίου του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Σημάντρων Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσουν μηχανικοί προκειμένου να διαπιστώσουν ενδεχόμενα προβλήματα του διδακτηρίου, ύστερα από το περιστατικό…

Την Πέμπτη, κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου Νέας Προποντίδας πραγματοποίησε αυτοψία στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου σημειώθηκε το πρόβλημα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος, Μανώλης Καρράς, ο αντιδήμαρχος Κώστας Κοκκινίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σίμος Κοκκινίδης ενημέρωσαν τους γονείς των μαθητών για το πόρισμα των ειδικών.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο halkidikifocus.gr οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, με βάση την ενημέρωση που είχαν από τη Δημοτική Αρχή, ο δεύτερος όροφος χρήζει επιδιορθώσεων, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν για ένα μήνα. Ο συγκεκριμένος όροφος φιλοξενεί τους μαθητές των τριών Λυκειακών Τάξεων σε τέσσερις αίθουσες καθώς η Γ’ Λυκείου αποτελείται από δύο τμήματα. Τις περαιτέρω εξελίξεις αναμένεται να καθορίσει η σημερινή (σ.σ. Παρασκευή 11/1) μέρα, καθώς θα ελεγχθεί ο πρώτος όροφος και ανάλογα με το πόρισμα των μηχανικών θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση της Πέμπτης, εφόσον κριθεί από τους αρμόδιους κατάλληλος ο πρώτος όροφος για τη διεξαγωγή των μαθημάτων το σχολείο θα επαναλειτουργήσει από την ερχόμενη εβδομάδα –για την Παρασκευή ελήφθη νέα απόφαση να παραμείνει κλειστό- αλλά μαθήματα θα γίνονται μόνο στον πρώτο όροφο, όπου φιλοξενούνται οι τάξεις του Γυμνασίου. Ταυτόχρονα θα αναζητηθούν τρόποι για την προσωρινή στέγαση των μαθητών των Λυκειακών Τάξεων σε όλη τη διάρκεια των παρεμβάσεων επιδιόρθωσης. Ήδη εξετάζονται ορισμένες λύσεις.

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει περισσότερο περίπλοκη στην περίπτωση κατά την οποία απαιτηθούν επισκευές και στον πρώτο όροφο. Τότε οι συνολικά 162 μαθητές που αριθμούν το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις των Σημάντρων θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε ένα άλλο σχολείο ή κατάλληλο κτίριο που θα τους επιτρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε πρωινό κύκλο, καθώς το απόγευμα είτε πηγαίνουν φροντιστήριο, κέντρα ξένων γλωσσών και άλλες δραστηριότητες.

Ωστόσο, καθοριστικό θα είναι το πόρισμα των μηχανικών για την καταλληλότητα των αιθουσών που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του σχολείου και βάσει αυτού θα ληφθούν οι επόμενες αποφάσεις.

halkidikifocus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα